Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

LTH Castings z novo orodjarno

Eden pomembnejših slovenskih partnerjev v avtomobilski industriji nadaljuje širitev poslovanja.
FOTO: LTH Delo
FOTO: LTH Delo
J. T.
17. 5. 2019 | 15:14
17. 5. 2019 | 15:39
2:30
V družbi LTH Castings so zaključili investicijo v visokotehnološko orodjarno na Trati. Gre za doslej največjo investicijo LTH Castings, za katero so se odločili zaradi razvoja proizvodnje na tehnološko najvišjo raven in zaradi večanja obsega poslovanja.

Skupina LTH Castings s sedežem v Škofji Loki sodi med največje evropske visokotehnološke tlačne livarne aluminija, z lastno orodjarno. Njihovo poslovanje temelji na izdelavi sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so motorni deli, deli menjalnikov, komponente za zavorne sisteme, pri čemer sodelujejo z najuglednejšimi svetovnimi avtomobilskimi proizvajalci, med njimi Mercedes-Benz in BMW, so sporočili iz LTH.

Orodjarna na Trati je danes največja in najsodobnejša v Sloveniji. Leta 2014 je začel delovati prvi del objekta, leta 2018 pa so dogradili še drugi del, ki je v uporabi od konca leta. Celotna investicija je vredna več kot 50 milijonov evrov. Skupno so v zadnjih desetih letih v skupini LTH Castings v stroje, opremo in prostore vložili 280 milijonov evrov, od tega samo v zadnjih treh letih 134 milijonov evrov.

V LTH Castings na Trati največji del obsega orodjarska dejavnost. Orodjarna se uvršča med najsodobnejše v Evropi, saj sta njen pomembni del tudi razvojni oddelek ter oddelek orodjarske tehnologije. V orodjarni je skupno 213 zaposlenih, od tega jih je v proizvodnem delu 145 in v razvojnem delu 68.

LTH Castings v Sloveniji na vseh treh lokacijah, v Ljubljani, Škofji Loki in na Trati, zaposluje skoraj 2000 ljudi, pri čemer ima politiko lastnega zaposlovanja. Skupaj s hčerinskimi družbami na Hrvaškem in v Severni Makedoniji pa je zaposlenih v celotni skupini več kot 3200. Skupni prihodki skupine LTH Castings so v letu 2018 obsegali 321 milijonov evrov, kar skupino uvršča med največje proizvodne skupine s sedežem v Sloveniji, so še sporočili iz LTH.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine