Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Milenijci so samozavestni: vodili bi starejše

Medgeneracijsko sodelovanje koristno zaradi prenosa izkušenj in znanja, kazita pa ga neprilagodljivost in nespretnost starejših.
Sodelovanje je koristno. FOTO Shutterstock
Sodelovanje je koristno. FOTO Shutterstock
B. K.
10. 10. 2018 | 08:00
1:25
Skoraj polovica vprašanih milenijcev se čuti dovolj kompetentne za vodenje starejše generacije, je pokazala anketa, ki jo je med to starostno skupino opravila družba Competo. Prek 88 odstotkov vprašanih s starejšimi zelo dobro sodeluje, večina se bolje počuti v generacijsko mešanem okolju, 72 odstotkov jih dobro razume potrebe starejših na delovnem mestu.

Sodelovanje je po njihovem koristno predvsem zaradi prenosa izkušenj, znanje, zaradi mentorstva, vzajemnega spoštovanja/enakopravnosti in kombinacije modrosti in entuziazma. Na repu lestvice koristi so splošna komunikacija, zanesljivost in sodelovanje. Najbolj negativni učinki pa so po mnenju anketiranih: neprilagodljivost in vztrajanje pri ustaljenih prepričanjih, nespretnost pri uporabi novih tehnologij, pokroviteljska drža, nesprejemanje idej in predlogov mlajših, obremenjenost s preteklostjo. Večina mladih – v anketi jih je sodelovalo 177 – pri starejših kolegih ne opaža strahu pred njihovo ambicioznostjo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine