Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmagoslavje Shiffrinove, točke dvema Slovenkama, prvič Slokarjevi

Ana Bucik je nočni slalom za svetovni pokal v Flachauu končala na 18., Andreja Slokar pa na 23. mestu.
Ana Bucik se je v finale uvrstila s 24. rezultatom prve proge. FOTO: Joe Klamar/AFP
Ana Bucik se je v finale uvrstila s 24. rezultatom prve proge. FOTO: Joe Klamar/AFP
12. 1. 2021 | 19:29
12. 1. 2021 | 23:11
3:01
V Flachauu so najboljše alpske smučarke opravile z nočnim slalomom za svetovni pokal. Zmage se je veselila ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, točke sta osvojili tudi dve Slovenki.

V seštevku obeh voženj je od naših bolje nastopila Ana Bucik, ki si je prismučala 18. mesto (+ 3,54), sploh prve točke za svetovni pokal pa si je s 23. mestom priborila Andreja Slokar (+ 3,91). »Vesela sem, da sem po dveh ničlah spet odpeljala dve vožnji. Zagotovo sploh v prvi ni bilo dovolj sproščenosti in napadanja, v drugi je bilo nekoliko bolje, a še vedno ne tako, kot bi si želela. Bo pa za naprej zagotovo lažje,« je poudarila Bucikova.


Ni še tako samozavestna, kot bi marsikdo pričakoval


Nasmejana je bila tudi Slokarjeva. »Tokratna tekma je super, super razmere in super vidljivost, super postavitev, meni pisana na kožo. Na žalost sem na prvi progi smučala preveč previdno, na drugi pa čez prelomnice nisem šla tako suvereno, kot bi lahko. Tam sem tudi naredila največ napak. Glede na rezultate še nisem tako samozavestna, kot bi marsikdo pričakoval. Dostikrat podvomim o svojih odločitvah, četudi grem na vse ali nič. Moja naloga zdaj je le to, da izničim te napake in začnem malo bolj zaupati v sebe oziroma v to, v kar znam.«
Andreja Slokar si je prismučala prve točke v svetovnem pokalu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Andreja Slokar si je prismučala prve točke v svetovnem pokalu. FOTO: Joe Klamar/AFP


Shiffrinovi sta družbo na zmagovalnem odru delali drugouvrščena Avstrijka Katharina Liensberger (+ 0,19) in tretjeuvrščena Švicarka Wendy Holdener (+ 0,43). »Počutim se spet živo. Pritiskala sem od štarta do cilja, težko razložim, kako se zdaj počutim. Na drugi progi sem prikazala eno od svojih najboljših predstav nasploh,« je bila po prvi slalomski zmagi v sezoni in skupno 44. v tej disciplini presrečna 25-letna Američanka. Skupno je bila to že njena 68. zmaga v svetovnem pokalu in jubilejne 100. stopničke. Na nehvaležnem četrtem mestu je pristala Slovakinja Petra Vlhova (+ 0,62), peta pa je bila Švicarka Michelle Gisin (+ 1,52).


Shiffrinova je vodila že po prvi progi

Mikaela Shiffrin ni skrivala čustev. FOTO: Joe Klamar/AFP
Mikaela Shiffrin ni skrivala čustev. FOTO: Joe Klamar/AFP


Po prvem »polčasu« je imela vodilna ameriška zvezdnica vsega 0,08 sekunde naskoka pred Švicarko Wendy Holdener, na tretjem mestu je bila Slovakinja Petra Vlhova (+ 0,14). Četrta je bila Avstrijka Katharina Liensberger (+ 0,33), peta pa Švicarka Michelle Gisin (+ 1,09).

Od naših smučark se je na prvi progi najbolje odrezala Andreja Slokar, ki je znova prijetno presenetila z visoko štartno številko (52) in z zaostankom 2,28 sekunde držala 18. mesto, medtem ko je Ana Bucik (+ 2,59) zasedala 24. mesto. Meta Hrovat je odstopila.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine