Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ob Avstrijcih nasmejan tudi Boštjan Kline

Mariborčan je z 11. mestom na uvodnem moškem smuku sezone napovedal uspešno zimo.
Boštjan Kline se je na prvem smuku sezone odrezal z zelo lepim nastopom. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
Boštjan Kline se je na prvem smuku sezone odrezal z zelo lepim nastopom. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
27. 11. 2021 | 22:15
27. 11. 2021 | 22:35
1:48

Uvodni smuk sezone je najbolj razveselil avstrijski tabor, toda po dolgem času je obenem narisal nasmeh na obraz našega Boštjana Klineta. Z zelo lepim nastopom, brez opaznejših napak, je zasedel 11. mesto, kar je z naskokom njegova doslej najvišja uvrstitev v Lake Louise, tradicionalnem kanadskem prizorišču in zdaj uvodnem pri moški karavani svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Obenem je hitro smučanje napovedal že z 2. mestom na drugem uradnem treningu.

Za 30-letnega Mariborčana pa je ta nocojšnji dosežek predvsem pomemben glede samozavesti ob vstopu v olimpijsko zimo. V zadnjih dveh sezonah mu zlepa ni šlo, oddaljevali so se spomini na njegove odmevne nastope, zlasti tistega iz Kvitfjella (Nor), februarja 2017, kjer je postal za Andrejem Jermanom drugi Slovenec z zmago na moški smukaški tekmi svetovnega pokala. Pozneje je ta podvig ponovil le še v lanskem decembru celjski blisk Martin Čater.

Slednji včeraj ni bil konkurenčen vodilnim, zasedel je 33. mesto, z Miho Hrobatom (50.) sta pristala v drugi polovici nastopajočih. Na vrhu pa je veliki avstrijsko-švicarski boj pripadel našim severnim sosedom. Zmage se je veselil Matthias Mayer, Korošec iz Šentvida ob Glini, tudi 2. mesto je osvojil adut rdeče-belo-rdečega tabora Vincent Kriechmayer. Ljubljencema smučarske Švice – Beatu Feuzu in Marcu Odermattu – sta pripadli 3. in 4. mesto.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine