Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Fak kar sedemkrat zgrešil

Rusu Antonu Babnikovu posamična tekma v Anterselvi, Lovro Planko do prvih točk.
Lovro Planko si je pribojeval prve točke v svetovnem pokalu. FOTO: Roman Šipić
Lovro Planko si je pribojeval prve točke v svetovnem pokalu. FOTO: Roman Šipić
M. U., STA
20. 1. 2022 | 16:31
20. 1. 2022 | 18:05
2:01

Rus Anton Babikov je zmagovalec moške 20-kilometrske posamične biatlonske tekme za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Edini med 107 prijavljenimi tekmovalci je zadel vseh 20 tarč in za 9,7 sekunde ugnal Norvežana Tarjeija Bøja, ki je zgrešil dva strela, tretji je bil Rus Said Karimula Halili z zaostankom 48,5 sekunde in minuto pribitka.

Med dobitnike točk svetovnega pokala sta se prebila tudi dva slovenska tekmovalca. Miha Dovžan je zgrešil tri tarče in z zaostankom skoraj štirih minut in pol zasedel 32. mesto, do prvih točk v karieri pa se je prebil mladi Lovro Planko. Ta je zgrešil dva strela, z zaostankom 5:11 minute pa je bil 39. Rok Tršan je bil s tremi zgrešenimi streli 61., popolnoma se je strelski nastop ponesrečil Jakovu Faku, ki je zgrešil sedem tarč in bil 76., Alex Cisar pa je bil s šestimi minutami pribitka 93.

»Prva 20-kilometrska preizkušnja je za menoj in prišel sem do prvih dveh točk, na kar sem zelo ponosen. Žal sem na zadnjem streljanju zgrešil tista dva strela. Če ju ne bi, bi bil rezultat še veliko boljši. Vseeno sem si v teku v zadnjem krogu priboril ti dve piki in sem zelo vesel. To je tudi dobro za olimpijske igre,« je po prvih točkah v karieri povedal Planko. »Z nastopom Planka, Dovžana moramo biti zadovoljni. Z drugimi tremi pa seveda nisem zadovoljen. Na strelišču je bilo veliko vetra, vsi so veliko grešili in tako je bila to izredna priložnost za dobro uvrstitev. Žal se trem ni izšlo,« pa je po tekmi povedal glavni trener Janez Marič.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine