Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Lanišek in Ema Klinec prva v Planici

Na državnem prvenstvu v smučarskih skokih sta prekosila Timija Zajca in Uršo Bogataj.
Anže Lanišek je prekosil vse domače tekmece v Planici. FOTO: Matej Družnik
Anže Lanišek je prekosil vse domače tekmece v Planici. FOTO: Matej Družnik
17. 12. 2019 | 22:13
17. 12. 2019 | 22:26
2:38
Planica – Prvič so na končne rezultate tekem državnega prvenstva v smučarskih skokih vplivale tudi korekcijske točke za vetrovne razmere in naletno zaletišče. Na koncu sta naslova osvojila Anže Lanišek in Ema Klinec.

Po prvi seriji je bil Domžalčan s 130 metri drugi, v finalu pa je bilo 131 metrov dovolj za neulovljivih 277,2 točke. Do tedaj vodilni Timi Zajc, član SSK Ljubno BTC, je v prvi seriji skočil 131 metrov, v finalu pa pristal pri 130,5 metra in zbral 276,0 točke. Bron je po najboljši oceni finalne serije osvojil Domen Prevc, ki je za 122,5 in 135 metrov dobil 265,5 točke.

»Zelo lepo je zmagati na državnem prvenstvu. Ponavadi sem na teh tekmah vedno čutil dodaten pritisk, večji kot na tekmah svetovnega pokala. Bilo je kar malo čudno. Danes pa sem bil dovolj sproščen. Pravi občutki se počasi vračajo. Upam, da sem se spočil od potovanj v Ruko in Nižnji Tagil,« je po zmagi razmišljal Lanišek. Na četrtem mestu je končal Peter Prevc, peti je bil Cene Prevc, šesti pa Tilen Bartol.

Ema Klinec se je v zahtevnih razmerah najbolje znašla med dekleti. FOTO: Tomi Lombar
Ema Klinec se je v zahtevnih razmerah najbolje znašla med dekleti. FOTO: Tomi Lombar

 

Bogatajeva zaostala le za točko


Ema Klinec je skočila 123,5 in 116,5 metra ter zbrala 219,5 točke, kar je bilo le točko več od branilke naslova Urše Bogataj, ki je skočila 124 in 117 metrov. Bron je osvojila Nika Križnar s 122,5 in 115 metri ter 215,8 točke. »Tekma je bila res zelo težka, razmere so bile zelo zahtevne. Punce smo bile zelo na kupu, lahko pa rečem, da sem imela tudi nekaj sreče, saj so desetinke šle v moj prid. Vse smo se borile, vesela pa sem, da smo vse cele in zdrave in se zdaj lahko osredotočimo na svetovni pokal,« je dejala zmagovalka,

Ekipni naslov je osvojila prva ekipa kranjskega Triglava, za katero so skakali bratje Prevc in Žiga Jelar. Srebro je osvojila prva ekipa SSK Ljubno BTC, bron pa prva ekipa SSK Ilirija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine