Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Za obstanek z veliko Kitajsko

Slovenski teniški igralci februarja v drugi svetovni skupini Davisovega pokala na gostovanje v Azijo.
Slovenski kapetan Grega Žemlja ni zadovoljen z žrebom nasprotnika v boju za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Jure Eržen
Slovenski kapetan Grega Žemlja ni zadovoljen z žrebom nasprotnika v boju za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Jure Eržen
Š. R., STA
21. 9. 2023 | 16:24
1:30

Slovenska moška teniška reprezentanca bo v play-offu druge svetovne skupine Davisovega pokala igrala proti Kitajski. Slednji bodo v vlogi gostiteljev, dvoboj bo v začetku februarja prihodnje leto.

Slovenci so pretekli konec tedna na domačem igrišču v Tivoliju izgubili proti Luksemburgu z 2:3, tako da jih zdaj čaka dvoboj za obstanek v drugi svetovni skupini.

Čeprav je bila Slovenija na žrebu v Londonu v vlogi nosilca, ji je ta namenil najtežjega tekmeca iz skupine nenosilcev, Kitajce. Slovenija se s Kitajsko v Davisovem pokalu še ni srečala.

»Žreb nam preprosto ni bil naklonjen. Ob pogledu na seznam kitajskih igralcev na lestvici ATP lahko hitro ugotovimo, da bi Kitajci v polni zasedbi lahko igrali tudi v najmočnejši svetovni skupini,« je dejal kapetan Grega Žemlja.

Kitajska ima trenutno dva igralca med prvo stoterico na svetovni jakostni lestvici ATP. Zhizhen Zhang je 57., Yibing Wu pa 97.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine