Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Šok, Adžić ostal brez polovice olimpijk, tudi kapetanke Grosove

Po OI so zbogom reprezentanci rekle Ana Gros, Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Alja Varagić in Amra Pandžić. Nina Spreitzer na premoru, vprašljiva Liza Omoregie.
Ana Gros je v Parizu verjetno odigrala zadnjo tekmo za Slovenijo. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
Ana Gros je v Parizu verjetno odigrala zadnjo tekmo za Slovenijo. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
16. 9. 2024 | 12:50
16. 9. 2024 | 13:31
4:09

Slovenske rokometašice se bodo prvič po zgodovinskem nastopu na olimpijskih igrah v Parizu zbrale prihodnji teden in začele prvi sklop priprav na decembrsko evropsko prvenstvo, kjer bodo v Innsbrucku igrale proti Norveški, Avstriji in Slovaški.

Reprezentanca je doživela večje spremembe, kot si je želel selektor Dragan Adžić. Novo zgodbo začenja brez polovice igralk iz Pariza 2024. Zbogom reprezentanci so rekle Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Alja Varagić, Amra Pandžić in celo kapetanka in prva zvezdnica Ana Gros. Nina Spreitzer si je vzela leto premora, reprezentančna prihodnost Elizabeth Omoregie je vprašljiva. Spremenjen je tudi strokovni štab, namesto Branke Mijatović bo vlogo pomočnika selektorja imel Jan Žbogar, trener Ajdovščine. Namesto Marka Mraka pa bo glavni kondicijski trener Marko Felja.

Selektor Adžić je danes predstavil seznam igralk za bližnjo akcijo v tednu EHF med 23. in 28. septembrom ter evropsko prvenstvo med 28. novembrom in 15. decembrom v Avstriji in Švici ter na Madžarskem. Na njem manjkajo praktično vse nosilke slovenske igre.

Po koncu OI se je od reprezentance poslovila Barbara Lazović, medtem ko se je Nina Spreitzer odločila za enoletni premor. Elitna slovenska izbrana vrsta v novem olimpijskem ciklu ne bo mogla računati tudi na Ano Gros, Tamaro Mavsar, Amro Pandžić in Aljo Varagić, na seznamu za bližnjo akcijo EHF ni niti Elizabeth Omoregie, je na današnji novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije sporočil Adžić, je poročala STA

»Grosova, Mavsarjeva, Varagićeva in Pandžićeva so mi v pogovoru dejale, da so na olimpijskih igrah v Parizu odigrale zadnjo reprezentančno tekmo. Ker vse igrajo na najvišji ravni, so še vedno majhne možnosti, da se vrnejo v izbrano vrsto,« je na današnji novinarski konferenci dejal Adžić.

»Omoregiejeve ni na seznamu zaradi njenih kroničnih težav s kolenom, oktobra bo povsem jasno, ali bo še naprej del reprezentance. Spreitzer si je vzela enoletni premor, Lazović pa je končala kariero. V ekipo se po porodu postopoma vrača Nina Zulić. Tako velik kadrovski izpad bi težko preživela rokometna velika Norveška s svojo veliko bazo igralk, da ne govorim o Sloveniji,« je dodal Adžić.

Dragan Adžić bo začel gradnjo na novih temeljih. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Dragan Adžić bo začel gradnjo na novih temeljih. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

Črnogorec kljub temu upa, da se bo njegova nova reprezentanca vseeno izkazala na evropskem prvenstvu. V skupinskem delu bo igrala v Innsbrucku, njene tekmice pa bodo Norveška, Avstrija in Slovaška. V glavni del tekmovanja, ki bo na Dunaju, se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine E.

Na seznamu črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi so vratarke Dijana Đajić, Maja Vojnović in Luna Mija Zupan (vse Krim Mercator), krilne igralke Ema Abina, Elena Erceg (obe Krim Mercator), Nena Černigoj, Živa Čopi (obe Mlinotest Ajdovščina), Tinkara Kogovšek (Litija), Ema Markovič (Velenje) in Maja Svetik (BT Füchse), zunanje igralke Tjaša Stanko, Ana Abina, Teja Pogorelc, Tinkara Rakovec (vse Krim Mercator), Špela Bajc (Litija), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Ema Hrvatin (Saint Amand), Erin Novak (Kisvardi) ter krožne napadalke Valentina Klemenčič (Ludwigsburg), Nataša Ljepoja (Ramnicu Valcea), Lana Puncer (Velenje) in Urška Zelnik (Mlinotest Ajdovščina).

Nova slovenska reprezentanca bo imela prvi preizkus znanja 28. septembra, ko se bo za zaprtimi vrati v Prelogu pomerila s Hrvaško.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine