Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj obstala v četrtfinalu

Slovenska veslača, ki tekmujeta v skifu, sta sta bila peta v svojih skupinah. V sredo se bosta merila za razvrstitev od 13. do 24. mesta.
Nina Kostanjšek se je trudila, a uvrstitev v polfinale je bila zelo oddaljena. FOTO: VZS
Nina Kostanjšek se je trudila, a uvrstitev v polfinale je bila zelo oddaljena. FOTO: VZS
Š. R., STA
30. 7. 2024 | 11:55
30. 7. 2024 | 11:56
2:41

Slovenska veslača Nina Kostanjšek in Isak Ivan Žvegelj, ki tekmujeta v skifu, sta po današnjih četrtfinalnih nastopih ostala brez bojev za olimpijska odličja. Slovenska skifista še nista končala nastopov v veslaškem centru na reki Marni. V sredo se bosta merila za razvrstitev od 13. do 24. mesta. V četrtfinalu sta bila oba peta v svojih skupinah.

Najprej se je na vodo v olimpijskem veslaškem tekmovanju v skifu podala Kostanjšek, ki je tekmovala v četrtfinalni skupini 4. Najboljša v skupini, v kateri je na 2000-metrski razdalji tekmovala tudi Slovenka, je bila Viktorija Senkute iz Litve.

Kostanjšek je četrtfinale v svoji skupini končala na petem mestu. Slabša od 31-letne zobozdravnice iz Ljubljane je bila v četrtfinalni skupini 4 le turška tekmovalka Elis Ozbay.

Slovenija je imela predstavnika tudi v moški konkurenci, v četrtfinalu je nastopil Žvegelj, ki pa tako kot Kostanjšek pred njim na 2000-metrski razdalji ni prikazal predstave, s katero bi se lahko meril za olimpijska odličja.

Isak Žvegelj je bil v svoji skupini hitrejšđi le od Kubanca. FOTO: Yara Nardi Reuters
Isak Žvegelj je bil v svoji skupini hitrejšđi le od Kubanca. FOTO: Yara Nardi Reuters

Žvegelj je bil peti, slabši od Slovenca v četrtfinalu 3 je bil le Kubanec Reidy Cardona Blanco, medtem ko je bil najboljši Nizozemec Simon van Dorp. Slovenski veslač je tako pristal v skupini tekmovalcev, ki se bodo v polfinalu C/D merili za največ 13. mesto.

V polfinale A/B je napredovalo po 12 tekmovalk oziroma tekmovalcev, torej po trije najboljši iz vsake od četrtfinalnih skupin.

Pod drobnogledom na OI v Parizu je bil zlasti 24-letni tekmovalec z Bleda Isak Žvegelj, sin Denisa Žveglja, ki je v paru z Iztokom Čopom na igrah v Barceloni 1992 poskrbel za prvo olimpijsko odličje v obdobju samostojne Slovenije.

V Parizu je v kvalifikacijah neposredno napredovanje zgrešil za eno mesto, v repasažu pa zmagal. V četrtfinalu je predčasno končal sanje o boju za novo družinsko olimpijsko odličje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine