Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa zadala hud udarec Milanu in Italiji, Marseille se je že postavil v vrsto

Ker lombardijska prestolnica ni mogla zagotoviti, da bo prenova stadiona in okolice končana pravočasno, je ostala brez finala lige prvakov leta 2027.
Sloviti stadion San Siro, na katerem domujeta Milan in Inter, ni več ustrezen za finalne spektakle lige prvakoiv. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Sloviti stadion San Siro, na katerem domujeta Milan in Inter, ni več ustrezen za finalne spektakle lige prvakoiv. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
G. N.., STA
25. 9. 2024 | 08:05
25. 9. 2024 | 14:23
1:43

Milan in San Siro ne bosta gostila finala nogometne lige prvakov leta 2027, kot je bilo načrtovano. Evropska nogometna zveza (Uefa) je to sporočila po zasedanju izvršnega odbora v Pragi. Ker lombardijska prestolnica Milano ni moglo zagotoviti, da bo prenova stadiona in okolice končana do finala, se je Uefa odločila, da ga ne dodeli italijanski metropoli. Milano je bil gostitelčj finalnih tekem najmočnejšega klubskegas tekmovanja leta 1965, 1970, 2001 in 2016.

Uefa je napovedala, da bo ponovno odprla razpis za ustrezno lokacijo dogodka. Odločitev o novem prizorišču pričakuje maja ali junija prihodnje leto. Na prvega kandidata ni bilo treba čakati dolgo. Mesto Marseille je ponudilo svoj stadion Velodrome za gostitelja finala LP leta 2027.

Finale te sezone lige prvakov bo 31. maja 2025 na Allianz Areni v Münchnu. Leto kasneje bo finale elitnega klubskega tekmovanja gostila madžarska prestolnici Budimpešta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine