Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lupeta podal, zadel s škarjicami in se poškodoval (VIDEO)

Nogometaši Olimpije so v Stožicah odpravili zasedbo Rudarja s kar 5:0, za nameček pa še zapravili enajstmetrovko.
Jucie Lupeta je dosegel gol s škarjicami, kakršnih ne vidiš vsak dan. FOTO: Leon Vidic/Delo
Jucie Lupeta je dosegel gol s škarjicami, kakršnih ne vidiš vsak dan. FOTO: Leon Vidic/Delo
J. P.
2. 9. 2018 | 23:27
2. 9. 2018 | 23:32
3:49
Ljubljana – Nogometni prvak Olimpija je v sedmem kolu prvoligaškega tekmovanja dosegel najvišjo zmago v sezoni. V Stožicah se je poigral z zadnjeuvrščenim Rudarjem, ga odpravil s kar 5:0 in mu prizadejal tretji zaporedni poraz. Nadaljuje pa se tudi tradicija krepkih zaušnic, ki jih Velenjčani dobivajo v Ljubljani, v minuli sezoni so namreč na gostovanju dvakrat pokleknili s po 0:4.


Škarjice


Tudi zadnji izziv za Safeta Hadžića v novi kratki epizodi v vlogi zasilnega in začasnega trenerja zmajev se je zanj končal brez poraza. Da bi utegnili gostitelji do vrha napolniti nasprotnikovo mrežo, je nakazal že prvi polčas z dvema zadetkoma. Najprej je Jucie Lupeta, najnovejša okrepitev Olimpijinega napada, idealno podal Andresu Vombergarju, ki je žogo iz neposredne bližine zgolj še pospravil v mrežo, nato pa je Portugalec vodstvo podvojil z enim najlepših zadetkov v dosedanjem delu sezone – dosegel ga je s škarjicami, čeprav je bil v sendviču dveh tekmečevih čuvajev. Z veličastno potezo je navdušil tudi Hadžića, ki mu je iskreno zaploskal.


Poškodba Lupete


Vendar pa je moral tik pred odmorom Lupeta predčasno v slačilnico, Robert Pušaver ga je namreč na robu igrišča s klasičnim hokejskim naletom grobo odrinil, tako da je priletel v betonski zid in se poškodoval. Nadomestil ga je Stefan Savić. V drugem polčasu je razkorak med moštvoma še poglobil Vitalijs Maksimenko, ki je po prostem strelu Roka Kronavetra v kazenskem prostoru skočil najvišje in dosegel svoj prvi gol v ligi. Velenjčani so ostali z zgolj desetimi igralci po rdečem kartonu debitanta med elito Ceneta Kitka, ki je ostro pokosil strelca uvodnega zadetka Vombergarja.


Črnic prišel in dvakrat zadel


Namesto njega je v 78. minuti priložnost dobil rezervist Matic Črnic, ki se je trenerju Hadžiću hitro – z dvojnim odmerkom – zahvalil za zaupanje. Po sedmih minutah je unovčil odlično podajo Asmirja Suljića in neubranljivo matiral še nemočnega Marka Radana, v zadnjih izdihljajih pa mu ob izigrani nasprotnikovi obrambi ni bilo težko zatresti prazne mreže. Asistent je bil vnovič Suljić, enako kot pred tem Kronaveter, ki bi se lahko vpisal med strelce v 88. minuti, a je njegov poskus z bele točke končal nad prečko.


Olimpija : Rudar 5:0 (2:0)


Stadion Stožice, gledalcev 2200, sodnik Vinčić (Maribor).

Strelci: 1:0 Vombergar (16.), 2:0 Lupeta (35.), 3:0 Maksimenko (54.), 4:0 Črnic (85.), 5:0 Črnic (90.)

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Kapun (od 66. Brkić), Lupeta (od 45. Savić), Kronaveter, Suljić, Vombergar (od 78. Črnic).

Rudar: Radan, Pušaver, Vasiljević, Kašnik, Pišek, Pušnik (od 75. Solomun), Tomašević (od 60. Bolha), Kitek, Trifković, Radić (od 64. Šantek), Tučić.

Rdeč karton: Kitek (61.).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine