Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Josip Iličić in Cristiano Ronaldo ne popuščata (VIDEO)

Real Madrid ostaja previsoka ovira za Atletico, Jan Oblak in soigralci vse dlje od lige prvakov.
Josip Iličić ne popušča in niza dosežene gole v majici Atalante kot po tekočem traku. FOTO: Reuters
Josip Iličić ne popušča in niza dosežene gole v majici Atalante kot po tekočem traku. FOTO: Reuters
3. 2. 2020 | 06:10
6:01
Barcelona, Villlarreal in Real Madrid še naprej ostajajo najmanj zaželeni tekmeci Jana Oblaka. Najboljši slovenski vratar v madridskem nogometnem derbiju 22. kola španske lige ni razočaral, toda Atletico je bil enostavno premalo učinkovit, da bi lahko ogrozil zmago favoriziranega Reala.

Potem ko je mestni derbi odločil Karim Benzema s čudovitim golom v drugem polčasu, bilanca Jana Oblaka proti najboljšim na Iberskem polotoku ni obetavna. Največ tekem je odigral prav proti Realu (19) in pri tem ustvaril bilanco zmag, remijev in porazov 4-8-7 ter prejel 20 golov. To pomeni 21 odstotkov zmag Atletica. Še slabše mu kaže proti Villarrealu (10 tekem, 20 % zmag), najslabše proti Barceloni (15 tekem, 13 % zmag), čeravno so jo rdeče-beli premagali prav januarja v polfinalu španskega superpokala v Savdski Arabiji.


Spopad najboljših obramb odločil boljši napad


Jan Oblak je med derbijem z Realom zaman spodbujal soigralce v ekipi Atletica. FOTO: AFP
Jan Oblak je med derbijem z Realom zaman spodbujal soigralce v ekipi Atletica. FOTO: AFP


Treba je poudariti, da Atletico še zdaleč ni igral tako slabo, kot se zdi ob pogledu na njegov klavrn rezultatski niz, zaradi katerega kotira zunaj prvih štirih mest in resno ogroža nastop v ligi prvakov 2020/21; pred njim so Real, Barcelona, Getafe, Sevilla in Valencia. Kapetan Jan Oblak je v dnevniku As denimo prejel dve zvezdici, Felipe in Morata celo tri, pri Realu pa so prejeli tako visoko oceno podajalec za gol Mendy, vezist Valverde in rezervist Vinicius. Benzema, Carvajal, Casemiro in Modrić so dobili dvojke. Bolj se zdi, da je spopad najboljših obramb v Španiji (Real je prejel 13 golov, Atletico 15) odločil boljši napad Reala (50 proti 22).

Trener Diego Simeone še kako pogreša klinično učinkovitost Antoina Griezmanna, ki bi mu prišla prav tudi v naslednjih tednih, ko bo imel Jan Oblak najzahtevnejše izzive: Granadi sledi gostovanje v Valencii, kjer bo poraz v boju za LP prepovedan, nato dvoboj z Liverpoolom in vmes spopad z Villarrealom, ko bo veljalo enako …






Elsner zavrnil odstop


Konec tedna sta opozorila nase tudi slovenska nogometna trenerja na tujem, toda na njuno žalost – negativno. Luka Elsner je v prvi francoski ligi prekinil črni niz, toda Amiens je na svojem štadionu vendarle le remiziral z zadnjeuvrščenim Toulousom (0:0). Mediji namigujejo na odstop slovenskega trenerja, izpostavljajo 47 prejetih golov Toulousa, ki pa mu Amiens ni mogel zabiti niti enega. Tudi navijači na štadionu so razobesili zgovoren transparent: »Kar je preveč, je preveč. Elsner, odstopi.« Po 22. kolih francoske ligue 1 kotira Amiens na 18. mestu 20-članske lige, torej na položaju, na katerem bi na koncu igral dodatne kvalifikacije za obstanek v 1. ligi.

»Razumem navijače, imajo pravico do izražanja nezadovoljstva, transparent razkriva strah pred neuspehom. Malo nam je zmanjkalo pred blokom, ki so ga v obrambi postavili gostje,« je ocenil Luka Elsner in dodal: »Ne bežim od svoje odgovornosti za nastali položaj, toda ne sodim med tiste, ki bi se v takšnih okoliščinah ustrašili izziva.« Amiens je nazadnje zmagal 2. novembra, pred njim pa so trije strahovito veliki februarski izzivi – Lyon, Monaco in PSG!

Luka Elsner verjame, da je možno krivuljo Amiensovih rezultatov zasukati navzgor. FOTO: AFP
Luka Elsner verjame, da je možno krivuljo Amiensovih rezultatov zasukati navzgor. FOTO: AFP

 

Rožman: Popoln »blackout«


Tudi Simon Rožman je neuspešno zastopal barve mladega vala slovenskih trenerjev. Nadaljevanje sezone so odprli na Hrvaškem, Rijeka pa je v Zagrebu izgubila z Lokomotivo. Za Dinamom, ki je zmagal v Koprivnici tudi brez Danija Olma – Leipzig je zanj odštel 25 milijonov evrov – zdaj zaostaja 16 točk. »V naši igri je bilo preveč napak, da bi se lahko veselili vsaj točke. Pri njihovih nasprotnih napadih nismo storili niti enega prekrška! Opravili bomo temeljito analizo in ugotovili, zakaj smo v Zagrebu doživeli popoln 'blackout'. Če nisi agresiven, ne moreš igrati nogometa,« je ocenil Rožman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine