Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Borussia Dortmund v Lizboni rešuje kožo brez najboljših

Steber obrambe Mats Hummels in odlični strelec Erling Håland bosta izpustila odločilno tekmo v ligi prvakov proti Benfici.
Norweški čudežni deček Erling Håland se bo na igrišče vrnil šele 4. decembra za ligaški derbi proti Bayernu. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Norweški čudežni deček Erling Håland se bo na igrišče vrnil šele 4. decembra za ligaški derbi proti Bayernu. FOTO: Ina Fassbender/AFP
G. N., STA
23. 11. 2021 | 07:35
23. 11. 2021 | 07:36
1:19

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund bo na sredini odločilni tekmi lige prvakov skupine C proti lizbonskemu Sportingu igral brez obeh zvezdnikov Matsa Hummelsa in Erlinga Hålanda. Ekipi sta dve tekmi pred koncem skupinskega dela po točkah izenačeni, sredin obračun pa bi že lahko odločil, katera se bo pridružila vodilnemu Ajaxu.

Borussia bo tako morala igrati brez obeh najboljših nogometašev. Veteran Hummels je suspendiran, potem ko je moral pred tremi tekmi pri porazu (1:3) poti Ajaxu kontroverzno predčasno z igrišča.

V klubu so sicer napovedali pritožbo na rdeči karton, vendar je trener Marco Rose minuli teden priznal, da ne verjame v drugačen razplet.

Medtem pa Haaland zaradi poškodbe manjka že štiri tedne. Norveški napadalec, ki je na le šestih tekmah lige to sezono dosegel devet golov, se bo predvidoma na igrišča vrnil 4. decembra za bundesligaški obračun z Bayernom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine