Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nepremaganemu Oblaku le točka, Realu po zaslugi Benzemaja vse tri

Vodilni Atletico je v 27. kolu igral neodločeno z Getafejem (0:0), madridski Real je premagal Elche z 2:1.
Jan Oblak je trinajstič v sezoni ostal nepremagan. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Jan Oblak je trinajstič v sezoni ostal nepremagan. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
13. 3. 2021 | 19:02
13. 3. 2021 | 23:11
2:40
Madridski Atletico je v 27. kolu španskega prvenstva igral neodločeno z Getafejem (0:0) in s tem izgubil dve pomembni točki v boju za prvaka.

Atletico je bil boljši tekmec, sprožil več strelov (15:11) in imel od 70. minute tudi igralca več, vendar pa mu ni uspelo premagati Davida Sorio (7 obramb).

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je moral dvakrat posredovati in je trinajstič v sezoni ostal nepremagan.

Tekma je bila zelo razburljiva v zadnjih 20 minutah. Začelo se je v 70. minuti z rdečim kartonom Allana Nyoma , ki je s podplatom zadel Renana Lodija in moral z igrišča.

Madridčani so z igralcem več pritisnili proti vratom. V 75. minuti je nevarno streljal Moussa Dembele​, a se je izkazal Soria. Osem minut kasneje je z desne strani sprožil Luis Suarez in premagal domačega čuvaja, vendar pa mu je veselje preprečila vratnica.

Zadnjo priložnost na tekmi je imel Dembele v 90. minuti, ko je ob predložku z leve strani poskusil s strelom z glavo, žogo pa poslal mimo leve vratnice domačega gola.

Vodilno moštvo španskega prvenstva se je tako moralo zadovoljiti zgolj s točko.
 

Benzema rešil Real


Aktualni španski prvak Real Madrid je z velikimi težavami strl odpor Elcheja (2:1) in zaostanek za Atleticom stopil na 6 točk.

Favorizirani Real v prvem polčasu ni našel poti do gola nasprotnega moštva, ki se bori za obstanek. Gostitelji so sprožili šest strelov, a le enega v okvir vrat, kar je bilo premalo.

Elche je v drugi polčas krenil bolje in povedel v 61. minuti, ko je Dani Calvo udaril z glavo in s pomočjo prečke premagal 
Thibauta Courtoisa.
Francoski napadalec Karim Benzema je v 91. minuti zadel za nove tri točke Reala. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Francoski napadalec Karim Benzema je v 91. minuti zadel za nove tri točke Reala. FOTO: Gabriel Bouys/AFP


Madridčani so se znašli v težavah, iz katerih pa jih je rešil francoski napadalec Karim Benzema. Ta je najprej v 73. minuti izkoristil podajo Luke Modrića in zadel z glavo, nato pa v 91. minuti z roba kazenskega prostora fantastično udaril proti vratom in ob pomoči vratnice zagotovil zmago Realu.

»Zelo sem zadovoljen s svojo igro, saj sem pomagal klubu do 3 točk. Prvi polčas je bil čuden, nasprotniki so se postavili za žogo in smo težko našli prostor. V drugem polčasu pa smo šli korak za korakom in z odločnostjo prišli do zmage,« je dejal junak Benzema.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine