Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Albert kot Pep in Jose skupaj

Ob pomanjkanju vznemirljivih mož s karizmo, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega, je vrnitev Alberta Riere na slovenski nogometni oder balzam za dušo.
Predsednik NK Celje Valerij Kolotilo ima največ zaslug za vrnitev Alberta Riere. FOTO: NK Celje/Facebook
Predsednik NK Celje Valerij Kolotilo ima največ zaslug za vrnitev Alberta Riere. FOTO: NK Celje/Facebook
4. 8. 2024 | 15:00
3:53

V nadaljevanju preberite:

Vrnitev Alberta Riere je minila v slogu Špančeve kontroverznosti. Najprej je bila evforija, potem veliko razočaranje, nadaljevanje bo kot plovba po razburkanem morju. A z nadzorom. Ni kaj, slovenski klubski nogomet ima v 42-letnem Majorčanu Pepa Guardiolo in Joseja Mourinha v eni osebi, pa tudi Slobodana, Ivico ali Janeza. Riera je kar dobro preučil okolje, v katerem ustvarja svojo trenersko osebnost in ime, to je treba priznati. In del tega je zaznavanje značajskih posebnosti okolja.

Ključno vprašanje za celjski tabor s predsednikom Valerijem Kolotilom na čelu je: ali lahko Riera pospeši razvoj moštva in naredi igralce še boljše, kot tudi on vselej poudarja, kakšno je njegovo poslanstvo? Za slovenski nogomet pa, koliko lahko njegovi nogometni nazori in prijemi pripomorejo k razvoju igre? Zanimanje javnosti se mu je že posrečilo aktivirati pri Olimpiji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine