Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Z nasmeškom in trakom v laseh je Luka prehitel še Birda

Luka Dončić je s trojnim dvojčkom v 1. polčasu podrl rekord in prehitel Larryja Birda. Prepričljiva zmaga Dallasa za 50 točk proti oslabljenemu Utahu.
Reakcija Dončića po rekordnem trojnem dvojčku v prvem polčasu. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Reakcija Dončića po rekordnem trojnem dvojčku v prvem polčasu. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
7. 12. 2023 | 13:30
7. 12. 2023 | 13:36
4:28

V nadaljevanju preberite:

Po neprepričljivih predstavah v zadnjem obdobju so košarkarji Dallasa potrebovali veliko, prepričljivo zmago, zdesetkani Utah je bil tekmec po meri. Gledalci v American Airlines Centru v Teksasu so bili navdušeni nad predstavo Luke Dončića, ki je spisal novo poglavje zgodovine lige NBA s trojnim dvojčkom s 25 točkami že v prvem polčasu. Dallas je Utah premagal s kar 147:97, Luka pa je za piko na i popolnemu večeru po številu trojnih dvojčkov prehitel slovitega Larryja Birda.

Po rojstvu hčerke Gabriele je Dončić na parketu še bolj sproščen, po treh dneh premora je Dallas tekmo dočakal spočit, Luka pa je že na ogrevanju poskrbel za privzdignjene obrvi z novo podobo, nosil je trak za lase. »Gotovo je bil kriv trak, kar naj ga nosi še naprej,« se je smejalo trenerju Dallasa Jasonu Kiddu. Dončić je v prvi minuti zadel dve trojki od daleč in nakazal, v kakšnem tonu bo minil teksaški večer. Ko Luka polni koš z osmih ali devetih metrov, je Dallas neustavljiv – če obramba nanj pošlje dva branilca, Dončić z odličnim pregledom brez težav zbira asistence, v nasprotnem primeru pa zadeva trojke ali polni statistiko s prodori v raketo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine