Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Jaylen Brown prvi čez magično tristotico, a ni ameriški rekorder

Jaylen Brown je z Bostonom podpisal pogodbo za pet let in 304 milijone dolarjev, z vrha najbolje plačanih košarkarjev v ligi NBA je izrinil Nikolo Jokića.
Boston bo v sezoni 2024/25, ko začne veljati nova Brownova (levo) pogodba, zanj in za Jaysona Tatuma (desno) odštel več kot 87 milijonov dolarjev. Foto USA Today
Boston bo v sezoni 2024/25, ko začne veljati nova Brownova (levo) pogodba, zanj in za Jaysona Tatuma (desno) odštel več kot 87 milijonov dolarjev. Foto USA Today
27. 7. 2023 | 13:00
4:01

V košarkarski ligi NBA maksimalno višino pogodb določata kolektivna pogodba košarkarjev z ligo in plačna kapica. Ker ta zaradi vse višjih prihodkov lige vsako leto raste, z njo rastejo tudi najvišje plače košarkarjev. Jaylen Brown je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je podpisal pogodbo, vredno več kot 300 milijonov dolarjev.

Letošnje poletje v nogometu je zaznamovano z bizarno visokimi ponudbami klubov iz Savdske Arabije, ki si za vsako ceno želijo privabiti največje zvezdnike. V košarkarski ligi NBA je maksimalna plača določena glede na različne faktorje – staž v ligi, izbor v eno od najboljših peterk lige itd. Brown je izpolnil vse pogoje, zato so mu v Bostonu morali ponuditi t.i. supermax pogodbo – če mu je ne bi oni, bi jo podpisal kje drugje. Tako bo v petih letih branilec Celtics zgolj s plačo zaslužil kar 304 milijone dolarjev.

Preberite še:

- kdo je najbolje plačani športnik v ZDA

- zakaj bejzbolisti v ligi MLB prejemajo najvišje zneske

- kdo sta rekorderja v NHL in NFL

- kje kotira Luka Dončić

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine