Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
EP v košarki 2022

Srbi na eurobasket brez Nemanje Bjelice

Srebrni s košarkarskega EP 2017 so zaman čakali na svojega pomembnega moža do zadnjega možnega trenutka.
Nemanja Bjelica (8) je v prejšnji sezoni osvojil šampionski prstan v ligi NBA v dresu Golden Stata. FOTO: Kyle Terada/USA Today Sports
Nemanja Bjelica (8) je v prejšnji sezoni osvojil šampionski prstan v ligi NBA v dresu Golden Stata. FOTO: Kyle Terada/USA Today Sports
Š. R., STA
31. 8. 2022 | 21:23
31. 8. 2022 | 21:46
2:01

Srbi, eni od glavnih favoritov evropskega košarkarskega prvenstva, bodo v Pragi igrali brez Nemanje Bjelice. Nekdanjega igralca lige NBA, zdaj pa znova aduta Fenerbahčeja, so po poškodbi mečne mišice na desni nogi čakali do zadnjega možnega trenutka, a na koncu spoznali, da ni dovolj dobro telesno pripravljen, da bi lahko zdržal napore.

»Nemanje nismo mogli vrniti v proces treningov, tako da se ni mogel ustrezno pripraviti. Z njegovim nastopom bi lahko samo tvegali poslabšanje stanja, zato smo se odločili, da ostane doma,« je pojasnil zdravnik srbske reprezentance dr. Dragan Radovanović, ki je selektorju Svetislavu Pešiću sporočil tudi bolj veselo novico.

Nemanja Nedović si je namreč povsem zacelil poškodbo s pripravljalne tekme proti Sloveniji in bo lahko igral na prvenstvu, na katerem Srbi skupaj z Nizozemsko, Finsko, Poljsko, Izraelom in Češko sestavljajo skupino D, .

Pešić je tako šele danes objavil končno sestavo reprezentance, poleg Bjelice so s seznama odpadli še Boriša Simanić, Ognjen Dobrić in Filip Petrušev. Na seznamu so Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Dušan Ristić, Nikola Kalinić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov in Nikola Jokić.

Prvo tekmo bodo Srbi odigrali 2. septembra proti Nizozemski.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine