Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Polanc in Pogačar pred zadnjo etapo v igri za deseterico (VIDEO)

Na prvi dirki svetovne serije v novi kolesarski sezoni Tour Down Under je le še ena etapa, Jan Polanc in Tadej Pogačar pa dirkata zelo dobro.
Patrik Bevin je na dobri poti do skupne zmage na dirki Tour Down Under. FOTO: AFP
Patrik Bevin je na dobri poti do skupne zmage na dirki Tour Down Under. FOTO: AFP
N. Gr.
19. 1. 2019 | 08:12
19. 1. 2019 | 08:23
1:44
Glede na predstave v Avstraliji se zdi, da bo prehod Tadeja Pogačarja med profesionalce minil brez prevelikih težav. Slovenski najstnik iz ekipe UAE Emirates se na dirki Tour Down Under brez težav kosa z najhitrejšimi, tretjo etapo je celo končal v prvi deseterici, tudi edino etapo z resnim vzponom  do sedaj na Corkscrew je končal v prvi skupini.

Enako dobro dirka tudi Jan Polanc, oba sta vseh pet etap dirke zaključila v glavnini in sta pred odločilno nedeljsko etapo s ciljem na Willunga Hillu povsem v igri za prvo deseterico. Polanc je po zaslugi dobrih etapnih uvrstitev celo na petem mestu, za odrom za zmagovalce zaostaja deset sekund, Pogačar pa je trenutno 14., a ima enak čas kot Polanc. 

Peto etapo je dobil še en novinec iz vrst UAE Emirates Jasper Philipsen, ki že celo dirko šprinta zelo dobro. Tokrat je prvi ciljno črto sicer prečkal domačin Caleb Ewan, a ga je žirija naknadno diskvalificirala zaradi nevarne vožnje v šprintu. Skupno vodstvo je zadržal Patrick Bevin, ki je na dobri poti, da ekipi CCC že na prvi dirki po združitvi z BMC privozi tudi prvo skupno zmago. Bevin je sicer grdo padel 10 kilometrov pred ciljem, a je ujel glavnino in zadržal majico vodilnega, vprašanje pa je, kako močno bo posledice padca čutil v jutrišnji etapi. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine