Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Motokrosisti se kmalu vračajo

V soboto, 13. junija, bo prva letošnja dirka za slovenski pokal, dan pozneje pa za točke DP.
Še slaba dva tedna ločita motokrosiste do letošnje slovenske premiere. FOTO: Matej Družnik/Delo
Še slaba dva tedna ločita motokrosiste do letošnje slovenske premiere. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
1. 6. 2020 | 17:56
1:35
Med panogami, ki bodo v Sloveniji kmalu spet oživele, je tudi motokros, v katerem bodo prve domače preizkušnje na sporedu 13. in 14. junija. Krovna domača zveza za motošport in karting AMZS je na začetku epidemije prekinila vsa tekmovanja oziroma preložila začetek sezone.

Zdaj je AMZS objavila nov koledar tekmovanj, sezona se bo začela z dirkami v motokrosu. Na sporedu bo šest dirk državnega prvenstva, šest pa bo tudi preizkušenj v pokalnem tekmovanju.

Dirkači bodo lahko motorje tekmovalno ogreli 13. junija, ko bo na sporedu preizkušnja pokalnega prvenstva v Stranski vasi. Dan pozneje bo na isti progi še prva dirka sezone državnega prvenstva. To se bo sklenilo 11. oktobra v Brežicah. Vmes pa bodo še preizkušnje za DP v Mačkovcih 21. junija, v Radizelu 28. junija, v Dolini pod Kalom 13. septembra in še enkrat v Radizelu 4. oktobra.

Pokalno tekmovanje pa bodo sestavljale dirke v Stranski vasi (13. junij), Radizelu 27. junija, Škednju 30. avgusta, Dolini pod Kalom 12. septembra, Mačkovcih 20. septembra in Brežicah 10. oktobra.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine