Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Modrić obljublja, da bodo odigrali »tudi tri podaljške, če bo treba«

Hrvaška nogometna evforija je dosegla vrelišče, zdaj so le še korak od naslova svetovnih prvakov, a Luka Modrić opozarja, da je pred njimi še najvišja in najzahtevnejša stopnica.
Luka Modrić je gonilna sila hrvaške reprezentance. FOTO: AP
Luka Modrić je gonilna sila hrvaške reprezentance. FOTO: AP
12. 7. 2018 | 12:40
12. 7. 2018 | 12:57
3:30
Na Hrvaškem bo velika zmaga nad Anglijo odmevala še dolgo in zelo glasno, a njihov kapetan, prvi zvezdnik in junak Luka Modrić že miri javnost, da še ni čas za evforijo. Čeprav gre za največji trenutek v zgodovini hrvaškega športa, pa glavni in najtežji korak Hrvate še čaka.
 
»Končno so se stvari tudi za nas poklopile, dolgo smo čakali na to, na prejšnjih turnirjih ni bilo sreče, a zdaj ta uspeh zagotovo ni le naključje, veliko let smo garali, da smo prišli do sem. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo v nedeljo, je to največji trenutek hrvaškega športa. A želimo narediti še ta, zadnji korak, polni smo samozavesti, imamo značaj, vse, kar potrebuje ekipa za uspeh. Velik boj bo v finalu, zelo si želimo naslova, a si ga seveda tudi oni. Bomo videli, kaj bo,« je po polfinalnem slavju razlagal Luka Modrić. 
 

Tako izčrpani, da niso niti slavili

 
Hrvaški nogometaši imajo za seboj zelo težko pot do finala, v vseh treh tekmah izločilnih bojev so igrali v podaljških in tako še pred finalom odigrali 90 minut več od Francije, torej polno tekmo več na tem turnirju. »Tako izčrpani smo, da nismo mogli niti slaviti. Tudi po četrtfinalni zmagi slavja ni bilo, utrujeni smo. Pa vendar so nas mnogi odpisali že pred polfinalom, pa smo jim pomagali, da nam nikoli ne bo zmanjkalo energije. Smo fantastično telesno pripravljeni, in če bi bilo treba odigrati tri podaljške, bi pa odigrali tri,« zagotavlja Modrić. 
 

Zdaj jih čaka najtežji dvoboj

 
Vseeno bodo Francozi v veliki prednosti, poimensko so močnejši od Hrvatov, morda celo najmočnejši na tem svetovnem prvenstvu, predvsem pa so v izločilnih bojih porabili nekaj manj moči in bodo v nedeljskem finalu bolj sveži. Na Hrvaškem verjamejo, da niti galski petelini ne morejo ustaviti ognjenih, a Modrić miri evforijo: »Francija je najtežja ekipa, proti kateri bomo igrali na tem prvenstvu. Zasluženo so v finalu, imajo izjemno mešanico izkušenj in mladih talentov, res je dobra ta generacija. Drugič zapored so v finalu, na euru so se iz poraza s Portugalsko veliko naučili, to le govori o njihovi moči. So kompaktni, fizično zelo močni, zaslužijo si naše spoštovanje. Mi bomo pustili srce na igrišču, o tem ni dvoma, potem pa bomo videli, ali bo to dovolj za naslov svetovnih prvakov.« 
 
Tekma med Hrvaško in Francijo bo nekaj posebnega tudi zaradi svetovnega prvenstva leta 1998, ko so v polfinalu Hrvaško premagali prav Francozi, takrat je oba zadetka dosegel Lilian Thuram. Modrić je bil takrat star 12 let, v nedeljo pa bo kot kapetan in najbolj izkušen član te generacije želel Francozom vrniti milo za drago: »Seveda se spominjam tiste tekme, bili smo izjemno žalostni. Imamo priložnost, da popravimo nekaj stvari iz preteklosti. Mislim, da bi Hrvaška že takrat morala igrati v finalu, bila je boljša. Na žalost takrat ni uspelo, mi pa imamo priložnost, da jim vrnemo zdaj, ko bo šlo za naslov prvaka.« 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine