Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V letalski nesreči v Alžiriji najmanj 257 mrtvih #video

V strmoglavljenju vojaškega letala je po zadnjih informacijah umrlo 257 ljudi. Vzrok nesreče še ni znan.
Na krovu strmoglavljenega letala je bilo do 200 potnikov. FOTO: Reuters
Na krovu strmoglavljenega letala je bilo do 200 potnikov. FOTO: Reuters
Tina Lešničar
11. 4. 2018 | 11:16
11. 4. 2018 | 14:57
2:31
Danes zjutraj je kmalu po vzletu vojaško letalo iljušin Il-76, ki je bilo namenjeno v mesto Bechar, strmoglavilo blizu vojaške letalske baze Boufarik, 30 kilometrov od prestolnice Alžir.

Po navedbah obrambnega ministrstva je med žrtvami deset članov posadke ter 247 potnikov. Med slednjimi prevladujejo pripadniki alžirske vojske in njihovi družinski člani. Morebitnih preživelih ministrstvo ne omenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po prvih informacijah so lokalni mediji opozarjali, da se število žrtev lahko povzpne na več kot dvesto, saj je letalo prevažalo pripadnike vojaškega osebja, zdaj poročajo o najmanj 257. mrtvih. Med njimi je bilo menda tudi 26 pripadnikov saharskega osvobodilnega gibanja Polisario, ki se bori za neodvisnost Zahodne Sahare, še poroča Reuters.



Na posnetkih nesreče je bilo zjutraj videti gost dim, ki se je vil iz razbitin letala, strmogljavljenega na bližnje polje. Na kraj nesreče je takoj prihitelo 14 rešilcev, ki so poškodovance takoj odpeljali v bolnišnico.

Vzrok nesreče še ni znan.

Najhujša nesreča v Alžiriji od leta 2003


Nesreča pri Boufariku je povzročila največ smrtnih žrtev v Alžiriji od leta 2003, ko je letalo družbe Air Algerie takoj po vzletu iz mesta Tamanrasset strmoglavilo in terjalo 102 življenj, piše Al Jazeera.

Pred štirimi leti se je letalo C-130 zaletelo v goro Djebel Fertas. Umrlo je 77 ljudi. Letalo je prevažalo vojaško osebje in njihove družinske člane.

Dve leti pred tem pa sta se blizu mesta Tlemcen v zraku zaleteli dve vojaški letali med izvajanjem rutinskega treninga, pri čemer sta umrla oba pilota.

Tistega leta je v Franciji strmoglavilo še eno alžirsko vojaško letalo CASA C-295, ki je prevažalo papir za tiskanje denarja. Posadka je štela pet ljudi, s predstavnikom ažirske centralne banke vred. nihče od potnikov ni preživel.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine