Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Slovenija

Več varnosti in manj skrbi z E-zdravjem in E-oskrbo

Telekom Slovenije poleg najsodobnejših IKT-storitev ponuja tudi celovite storitve E-zdravja. Z njimi se posamezniki v domačem okolju počutijo bolj varne.
Starostnik ali bolnik lahko z zavedanjem, da si z E-oskrbo zagotovi pomoč, ostaja samostojen in aktiven v pozno starost. FOTO: Getty Images
Starostnik ali bolnik lahko z zavedanjem, da si z E-oskrbo zagotovi pomoč, ostaja samostojen in aktiven v pozno starost. FOTO: Getty Images
30. 9. 2021 | 08:54
3:19
Tako v svojem portfelju rešitev, namenjenih zdravljenju na daljavo, ponujajo storitvi E-oskrbe in E-zdravja. Z E-oskrbo lahko hitro in enostavno prikličete pomoč in tako preprečite hujše zaplete zaradi predolgega čakanja. Storitev E-zdravje pa omogoča preprosto spremljanje zdravstvenega stanja pacienta na njegovem domu ter s tem učinkovito izvajanje zdravljenja in preventive na daljavo.
 

E-oskrba zagotavlja 24-urno povezavo z asistenčnim centrom za pomoč na daljavo


E-oskrba zagotavlja 24-urno povezavo s centrom za pomoč na daljavo po posebni opremi, ki jo ima uporabnik nameščeno doma. Varovalni telefon ima velik gumb, na katerega uporabnik preprosto pritisne in ki ga takoj poveže z asistenčnim centrom, kjer mu strokovno usposobljeno osebje pomaga organizirati ustrezno pomoč, pokliče reševalce ali obvesti njegove domače. Uporabnik lahko klic na pomoč sproži tudi na daljavo z majhnim daljincem, ki ga nosi pri sebi kot obesek ali zapestnico.
 

Odlična podpora tudi za vse, ki želijo ostati v domačem okolju čim dlje


Storitev E-oskrba pa ni v pomoč le v primerih, ko lahko trenutek nepazljivosti povzroči padec, temveč je v veliko oporo tudi tistim, ki imajo katero od kroničnih bolezni ali drugih obolenj in so v strahu, da jih obide nenadna slabost, ali pa osebe, ki okrevajo po daljši bolezni in se slabo počutijo. Tudi v takšnih primerih lahko hitro in enostavno vzpostavijo stik z asistenčnim centrom, kjer dobijo potrebno podporo.
 
Starostnik ali bolnik lahko z zavedanjem, da si z E-oskrbo zagotovi pomoč, ostaja samostojen in aktiven v pozno starost.

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

 

E-zdravje omogoča zdravljenje pacienta na daljavo s telemedicino


Telemedicinska storitev E-zdravje omogoča preprosto spremljanje zdravstvenega stanja pacienta (merjenje vitalnih funkcij in drugih zdravstvenih parametrov) na njegovem domu ter s tem učinkovito izvajanje zdravljenja in preventive na daljavo. S tem se razbremeni zdravstveno osebje in prihranijo nepotrebne pacientove poti v zdravstvene ustanove.
 
Pacient ima na domu tablico ali mobitel z aplikacijo E-zdravje in merilnike, s katerimi si po načrtu, ki ga je določil zdravnik, meri vitalne funkcije, npr. sladkor v krvi, krvni tlak itd. Meritve se z aplikacijo samodejno prenesejo v telemedicinski center in tam se sprožijo alarmi, če odstopajo od predvidenih; alarmi opozorijo, da je potrebno takojšnje ukrepanje. Zdravnik razpolaga z meritvami pacienta v realnem času in lahko z njim komunicira po video povezavi ali sporočilih ter tako na daljavo spremeni terapijo.
 
S pomočjo E-zdravja se tako prihrani čas in pot za pacienta ter optimizira delo zdravstvenega osebja in tudi zdravljenja.
 


Naročnik oglasne vsebine je Telekom Slovenije, d. d.
 
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine