Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

»V državi potrebujemo red, ne govorim pa o diktaturi« (VIDEO)

Marjan Šarec se zavzema za več spoštovanja pravil in več vpliva v ključnih podjetjih. Tudi v Telekomu, Krki in Petrolu.
Marjan Šarec FOTO: Voranc Vogel/Delo
Marjan Šarec FOTO: Voranc Vogel/Delo
Suzana Kos
4. 5. 2018 | 06:00
4. 5. 2018 | 21:54
2:31
Željo po več vpliva pojasnjuje na primeru kmetije. »Če je moja, lahko delam, kar želim. Če sem samo najemnik, pa ne. Gre tudi za vprašanje suverenosti, saj lastnina pomeni, da imaš pri stvareh besedo. Vsaka država, ki da kaj nase, ima tudi nekaj lastnine,« pojasnjuje Marjan Šarec.

Listi Marjana Šarca po javnomnenjskih anketah kaže dobro. Povsem mogoče je, da se bo iz fotelja kamniškega župana po 3. juniju preselil v premierskega. Meni, da lahko to funkcijo opravlja prav tako dobro kot predhodniki. Prepričan je, da je treba izkoristiti priložnost, če jo imaš. »Nekateri so jo imeli, imeli so priložnost sestaviti vlado, pa jim je ni uspelo. Danes imamo to priložnost mi. Upam, da bomo naredili tako, kot mislimo, da je prav in da je dobro za državo,« poudarja.


O morebitnih povolilnih koalicijah ne špekulira, češ da je treba najprej videti, kdo bo kaj dobil in koliko. Izključuje pa možnost koalicijskega povezovanja s SDS, če jo bo še vodil Janez Janša. »To govorim, ker je čas za novo generacijo. Če bom jaz čez 25 let še vodil stranko, me boste verjetno čudno gledali in rekli, da je že čas, da grem,« razlaga. Na vprašanje, ali so res in koliko na njegovo listo kandidatov za poslance vplivali različni strici iz ozadja, odgovarja: »Slišal sem različne stvari o tem, da so obstajali neki seznami imen, ki bi jih radi umestili na našo listo. Marsikaj res vem, a ne bi o tem govoril javno.«

Pred volitvami k njemu v Kamnik prihaja marsikdo, med drugim se je tam pojavil predsedik uprave NLB Blaž Brodnjak, s katerim se je pogovarjal predvsem o lokalnih zadevah. » Ne vem, o čem se je nameraval pogovarjati on. Kakšni drugi pogovori pa ne bi bili smiselni. A me je začudilo, zakaj bi šef NLB prišel v Kamnik. Doslej ga ni bilo,« je povedal Šarec.

Celoten intervju s Šarcem objavljamo v Sobotni prilogi, sledili pa bodo še intervjuji z drugimi predsedniki največjih parlamentarnih strank in tistimi, ki jim po javnomnenjskih raziskavah kaže najbolje na volitvah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine