Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vse daljše kolone pred Karavankami, izvoz Jesenice vzhod proti Avstriji zaprt

Zastoj na naši strani predora dolg deset, na avstrijski dva kilometra. Tudi na hrvaških cestah proti Jadranu večkilometrski zastoji.
FOTO: Mavric Pivk/Delo
FOTO: Mavric Pivk/Delo
S. B., P. M., STA
27. 7. 2024 | 09:02
27. 7. 2024 | 16:10
3:57

Zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji se daljša in je dolg približno deset kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod proti Avstriji je zaprt. Na avstrijski strani predora je zastoj dolg dva kilometra. Zastoj je tudi med priključkoma za Jesenice v smeri Ljubljane. Na štajerski avtocesti je pred Šentiljem proti Avstriji zaradi nesreče zaprt vozni pas.

Uporaba izvoza Jesenice vzhod v smeri Avstrije je po poročanju prometnoinformacijskega centra kljub zapori dovoljena za lokalni promet proti Jesenicam in Kranjski Gori.

Zastoji nastajajo tudi na nekaterih odsekih primorske avtoceste med Postojno in Ljubljano. Čas potovanja se tam podaljša za 35 minut, med Dramljami in Slovenskimi Konjicami poti Mariboru pa za deset minut.

Gneča je tudi na cesti Koper-Šmarje-Dragonja.

Dopoldansko dogajanje

Štajersko avtocesto so po prometni nesreči znova odprli, nesreči sta bili tudi na primorski in pomurski avtocesti, je razbrati iz dopoldanskega dogajanja na Promet.si. To je sicer le nekaj zastojev na slovenskem avtocestnem križu, kjer se nabirajo kolone. Ta konec tedna bo namreč eden prometno najbolj obremenjenih, saj se šolske počitnice začenjajo tudi v delu Nemčije, med drugim na Bavarskem. 

Zastoji so tako na primorski avtocesti, kjer so zamude približno 20 minut, kot tudi na podravski, štajerski, predvsem pa pred predorom Karavanke. V Avstriji proti Sloveniji je kolona dolga šest kilometrov, iz Slovenije proti Avstriji pa pet, zato za pot proti Jesenicam in Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod. Prav tako je zastoj na gorenjski avtocesti med priključkoma za Jesenice proti Ljubljani in na cestah Šmarje–Dragonja, Lucija–Izola, Postojna–Pivka pred Pivko ter Lesce–Bled.

Ker je napovedan vroč dan, agencija za varnost prometa voznike opozarja na postanke med daljšo vožnjo in hidracijo v vročih dneh z deljenjem letakov in vodo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine