Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Sandi Curk: Ukrajinske sirote v Sloveniji potrebujejo dom

Sandi Curk, poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, navkljub človeški neumnosti verjame v medsebojno solidarnost.
»Če sva vseeno malo kritična, so prvi, ki v Sloveniji vselej odpirajo vrata pomoči potrebnim, prav Primorci in Notranjci,« meni Sandi Curk. FOTO: Črt Piksi/Delo
»Če sva vseeno malo kritična, so prvi, ki v Sloveniji vselej odpirajo vrata pomoči potrebnim, prav Primorci in Notranjci,« meni Sandi Curk. FOTO: Črt Piksi/Delo
6. 7. 2023 | 05:00
6. 7. 2023 | 06:45
14:22

V nadaljevanju preberite:

Odraščal je v delavskem okolju v Postojni. Mati je bila iz stare postojnske družine, oče, Vipavec, je bil zaveden Primorec in borec za svobodo. »Nekaj ti od tega ostane. Ko so v Slovenijo v začetku devetdesetih let začeli prihajati tisoči beguncev iz Bosne, si si mislil, da to lahko doživiš le v krutem filmu. Kot da se iz človeške neumnosti obeh svetovnih vojn ne bi ničesar naučili. Matere z otroki, invalidi, starostniki, osebe s posebnimi potrebami, ki gledajo v tla, so v Sloveniji dobili novo upanje. Da se dandanes to spet ponavlja, je nedoumljivo!« pravi Sandi Curk, poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, ki je bil nedavno razglašen za Državljana Evrope 2023.

Zakaj ne ločuje med levimi in desnimi politiki? Kako gleda na kulturo solidarnosti v Sloveniji? Kako je poskrbljeno za otroke, ki so jih pod njegovo koordinacijo premestili iz ukrajinske sirotišnice v Slavino pri Postojni? Kako se spominja lanskega požara na Krasu in nedavnega reševanja jamarke?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine