Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Tuja politika: Janša brez jasne večine

Vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber (naklonjen desnim strankam) je čestital SDS za zmago.
Janez Janša zmagal, toda težko bo sestavil vlado. FOTO: Jure Eržen
Janez Janša zmagal, toda težko bo sestavil vlado. FOTO: Jure Eržen
A. V., STA
3. 6. 2018 | 21:07
3. 6. 2018 | 21:20
1:48
Ljubljana - Iz tujine že prihajajo odzivi na izide današnjih volitev v Sloveniji. Vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber (naklonjen desnim strankam) je na Twitterju čestital SDS za zmago, ki mu jo napovedujejo delni neuradni izidi volitev in vzporedne volitve. Po njegovem mnenju ima s tem prvak SDS Janez Janša jasen mandat za sestavo vlade.

Obenem je Weber čestital tudi NSi, ki se je prav tako uvrstila v parlament. »Čestitke našima EPP strankama SDS in Nova Slovenija za njun izjemen rezultat na parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Jasen mandat Janezu Janši za sestavo vlade. Močna Slovenija bo kmalu spet v Evropi,« je zapisal Weber.


 

Janša beleži rezultat za desni populizem


Vodja evropskih socialdemokratov (S&D) v Evropskem parlamentu Udo Bullmann je po drugi strani v tvitu izpostavil, da lahko le levosredinska koalicija Sloveniji zagotovi progresivno prihodnost v EU.

»Janša beleži rezultat za desni populizem in je brez jasne večine. Le levosredinska vlada lahko Sloveniji zagotovi proevropsko napredno prihodnost v EU. Ostajamo zavezani tem prizadevanjem,« je zapisal Bullman.



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine