Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Strela zanetila požar, na Štajerskem poplavljalo

Oblačno vreme s plohami in nevihtami se bo ponoči nadaljevalo na severovzhodu Slovenije, nekaj dežja bo proti jutru seglo tudi do osrednjih krajev.
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić/Delo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić/Delo
T. V.
10. 5. 2018 | 16:03
11. 5. 2018 | 08:08
1:57
Ljubljana – Posamezne manjše plohe in nevihte so se pojavile ponekod na Notranjskem, Dolenjskem in v osrednjem delu države. V Zapotoku je nekaj po pol tretji uri popoldan udar strele zanetil požar na hiši. Strela je udarila v elektro omarico stanovanjskega objekta, zaradi česar je zagorela mansarda. Gasilci so požar pogasili, razkrili približno dva kvadratna metra strehe in pogasili še gorečo izolacijo ter streho nazaj prekrili s strešniki, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Proti večeru so nevihte zajele Štajersko. Iz Maribora in okolice poročajo o poplavah meteorne vode, ki jo morajo gasilci črpati, ter o strehah, ki puščajo.

Meteorologi so popoldne za Notranjsko in Goriško razglasili, najvišji, rdeči alarm zaradi možnosti pojava toče.

toča, vreme
toča, vreme


V petek bo na zahodu deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V petek čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V soboto bo povečini sončno z nekaj popoldanskimi plohami in kakšno nevihto. V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte, še napovedujejo vremenoslovci.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine