Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Skoraj enak delež za Golobov odstop kot za nadaljevanje

Anketa: Preverili smo, ali bi volilno telo želelo na predčasne volitve in kaj jih moti pri delu ekipe Roberta Goloba ter kaj je krivo za padanje podpore.
Vlada Roberta Goloba bo morala močneje in drugače poprijeti za delo, da bo prišla do rednih volitev in popravila kritične ocene javnosti. FOTO: Voranc Vogel
Vlada Roberta Goloba bo morala močneje in drugače poprijeti za delo, da bo prišla do rednih volitev in popravila kritične ocene javnosti. FOTO: Voranc Vogel
2. 12. 2023 | 05:00
4:27

V nadaljevanju preberite:

Nova anketa, ki jo je inštitut Mediana pripravil za Delo, je nov hladen tuš za vlado Roberta Goloba. Anketirancem smo postavili tri vprašanja in pri vseh je iz odgovorov mogoče razbrati, da si je Golobova ekipa zapravila zaupanje volilnega telesa in da se bo morala res potruditi, da bo padajoče trende obrnila.     

Povprečna ocena vlade Roberta Goloba je zdaj zelo podobna, kot je bila ocena tretje vlade Janeza Janše. Golobova vlada si je v zadnjem merjenju prislužila povprečno oceno 2,42, Janševa pa oktobra leta 2021 oceno 2,38.

Gibanje Svoboda je v letu dni izgubilo kar dvajset odstotnih točk podpore in ga bi zdaj volilo le okoli 14 odstotkov vprašanih.

Razloge smo poskušali določiti v posebni anketi. Preverjali smo, kaj je anketirane najbolj razočaralo. Več kot polovica (skoraj 54 odstotkov) je ocenila, da ima največji vpliv na zmanjševanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda neučinkovitost oziroma neizpolnjevanje obljub o reformah. Da je za slabe rezultate anket kriv predsednik vlade osebno, je ocenil vsak peti vprašani (dobrih 21 odstotkov); pri tem odgovoru pričakovano izstopajo volivci SDS. Kaj še smo spraševali in kakšni so odgovori?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine