Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Šestan še naprej poveljnik CZ, a ne bo več vodil urada za operativo

Vodenje Civilne zaščite zahteva »celega človeka«, je ob preklicu pooblastila za vodenje urada za operativo na twitterju zapisal minister za obrambo.
Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite RS. FOTO: Leon Vidic/Delo
Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite RS. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA, Ka. M.
24. 10. 2020 | 13:50
2:05
Srečku Šestanu je bilo preklicano pooblastilo za vodenje urada za operativo, ostaja pa poveljnik Civilne zaščite. Na ministrstvu za obrambo pojasnjujejo, da ne gre za nezaupanje Šestanu, pač pa ga želijo razbremeniti, da bi se lahko v celoti posvetil vodenju Civilne zaščite. Premestili ga bodo v kabinet ministra za obrambo Mateja Tonina.

Srečko Šestan, ki opravlja funkcijo poveljnika Civilne zaščite RS, je na Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR) zaposlen kot sekretar v službi za podporo vodenju. Zaradi daljše odsotnosti direktorja urada za operativo je po pooblastilu v zadnjem času vodil tudi tega.

Ob prvem valu epidemije covida-19 pa se je izkazalo, kot je na twitterju zapisal minister za obrambo Matej Tonin, da je kriza tako kompleksna, da vodenje Civilne zaščite zahteva »celega človeka«, zaradi česar ga je direktor URSZR »razbremenil birokratskih in administrativnih opravil.« 



Urad za operativo poleg podpore poveljniku Civilne zaščite pri boju zoper novi koronavirus vodi projekte, ki ne morejo zastati, so zapisali na obrambnem ministrstvu. Med tem projekti so med drugim navedli projekt zniževanja stroškov občin s prevzemom zavarovanj gasilcev na raven države in oblikovanje novega sistemskega pristopa urejanja pokrivanja stroškov intervencij gorskih reševalcev. Kot so za STA povedali na ministrstvu, novi vodja urada uradno še ni imenovan, zato imena še ne razkrivajo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine