Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Še en kratek stik med Tanjo Fajon in Borutom Pahorjem

Zunanja ministrica za vodilnega kandidata evropskih socialistov licitirala bivšega predsednika države brez njegove vednosti.
Vse več komunikacijskih šumov je med sedanjo šefico SD Tanjo Fajon in njenim predhodnikom Borutom Pahorjem. FOTO: Črt Piksi/Delo
Vse več komunikacijskih šumov je med sedanjo šefico SD Tanjo Fajon in njenim predhodnikom Borutom Pahorjem. FOTO: Črt Piksi/Delo
3. 10. 2023 | 05:00
3:50

V nadaljevanju preberite:

Predsednica SD je brez vnaprejšnjega dogovora omenjala svojega nekdanjega strankarskega šefa in nosilca vseh najvišjih funkcij v državi Boruta Pahorja kot potencialnega vodilnega kandidata skupine evropskih socialistov in demokratov (S&D). Nad izjavo so začudeni tako v vrhu SD, kjer o tem nikoli niso govorili, kot tudi v krogu bivšega predsednika republike.

Ena od lastnosti diplomatov je, da skrbno tehtajo svoje besede v javnih nastopih, sploh pa, če gre za vodjo diplomacije neke države. Tanja Fajon je ob nedavnem obisku na Dunaju v intervjuju za avstrijsko tiskovno agencijo APA izjavila, da je znotraj politične skupine S&D »veliko dobrih vodilnih kandidatov, na primer nekdanji evropski poslanec, predsednik državnega zbora, predsednik vlade in predsednik države Borut Pahor«. Pri tem se je vprašala, zakaj enkrat ne bi imeli vodilnega kandidata iz Slovenije.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine