Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Popravek: Kako uspešna je bila vlada Mira Cerarja?

Energetski koncept Slovenije
Miro Cerar, predsednik stranke SMC. Foto Voranc Vogel/delo
Miro Cerar, predsednik stranke SMC. Foto Voranc Vogel/delo
1. 6. 2018 | 07:00
1:43
V prispevku z naslovom »Kako uspešna je bila vlada Mira Cerarja?«, ki je bil 29. maja 2018 objavljen v tiskani izdaji Dela in na spletni strani www.delo.si, je bilo objavljenih nekaj netočnih navedb.

Prvi osnutek Energetskega koncepta Slovenije (EKS) je bil pripravljen junija lani in ne marca letos, kot je napačno navedeno v prispevku. Letos marca je EKS sprejela Vlada RS. Neresnična je tudi navedba, da je izpuhtel projekt javno-zasebnega partnerstva v energetiki, saj je pri več kot 70 odstotkih izbranih projektov predvidena izvedba celovitih energetskih prenov javnih stavb z vključevanjem zasebnega kapitala glede na skupno tlorisno površino stavb.

Ob tem je energetska sanacija stavb zagnala gradbeni sektor in še spodbudila gospodarsko rast. Od skupaj 146,7 milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev smo razpisali že 91 milijonov evrov, preostala razpoložljiva sredstva pa bodo na razpolago v skladu z načrtom do konca te finančne perspektive. Do zdaj smo za (so)financiranje izbrali že 56 projektov, kar skupaj z napovedanimi projekti, ki so že v pripravi, predstavlja okoli 600.000 kvadratnih metrov skupne tlorisne površine javnih stavb.

mag. Klemen Potisek, državni sekretar
Ministrstvo za infrastrukturo RS

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine