![Najpogosteje je bil vzorčen paradižnik, pri katerem je kar tretjina vzorcev vsebovala ostanke več pesticidov. FOTO: Jure Eržen](https://www.delo.si/media/images/20240513/1707091.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
Velika večina živil – 96 oziroma 98 odstotkov vseh testiranih –, ki so bila v prodaji v EU leta 2022, je vsebovala zakonsko dovoljene vrednosti ostankov pesticidov in so bila varna za uživanje, kaže poročilo evropske agencije za varnost hrane (Efsa). V nevladni organizaciji Pesticide Action Network (PAN) Europe pa že več let opozarjajo, da Efsa zavaja z optimizmom, saj ne upošteva učinka koktajla pesticidov. Tega vsebuje 41 odstotkov testiranih živil.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji