Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V Rimskih Toplicah spet iztiril vlak, a tokrat tovorni

Vlak je iztiril na istem mestu kot prejšnjič potniški. 
Iztirila je lokomotiva. FOTO: Europe Trains Railways ECC/Facebook
Iztirila je lokomotiva. FOTO: Europe Trains Railways ECC/Facebook
A. I.
14. 8. 2019 | 18:18
14. 8. 2019 | 20:27
1:52
S Slovenskih železnic so sporočili, da je zaradi izrednega dogodka na železniški postaji Rimske Toplice do nadaljnjega zaprta železniška proga med Zidanim Mostom in Celjem.

Kot je znano, je v Rimskih Toplicah iztiril tovorni vlak. Slovenske železnice so že organizirale nadomestni avtobusni prevoz. 

Milena Trbulin s Policijske uprave (PU) Celje je za Delo povedala, da je vlak iztiril na istem mestu kot zadnjič potniški. »Nihče na vlaku ni bil poškodovan, ogled kraja dogodka pa že poteka,« je dodala.

Iztirjeni vlak je težak nekaj čez 1.200 ton in ima 21 vagonov. Direktor družbe SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc je za TV Slovenija povedal, da je do iztirjenja prišlo ob 17.20 uri, vlak je bil na poti med Koprom in Hodošem. Na to, kaj se dogaja na tej kretniški zvezi in kaj je vzrok današnjega iztirjenja, še ni mogel odgovoriti.



Pred nekaj dnevi je pri Rimskih Toplicah že iztiril potniški vlak z okrog 200 potniki. Nihče od potnikov ni bil poškodovan, je povedal Dušan Mes, direktor Slovenskih železnic. Vlak je bil v času nesreče sicer poln, med njimi so bili tudi tujci; vse so z avtobusi prepeljali do Madžarske.

V Rimskih Toplicah je 6. avgusta iztiril mednarodni vlak z dvestotimi potniki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V Rimskih Toplicah je 6. avgusta iztiril mednarodni vlak z dvestotimi potniki. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Število izrednih dogodkov oziroma nesreč na SŽ se je v zadnjih osmih letih močno zmanjšalo, je takrat povedal Mes. Vozna sredstva SŽ vzdržuje podjetje v njihovi skupini, za dva iztirjena vagona pa so bili zadolženi madžarski vzdrževalci; štirje vagoni, ki so ostali nepoškodovani, so bili last Slovenskih železnic.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine