Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pri Pagu rešili posadko jadrnice, med člani Hrvata in Slovenka

Luška kapetanija v Zadru je klic tričlanske posadke na pomoč prejela v soboto ob 14.34.
Nesreča jadrnice na Pagu FOTO: Ministrstvo za pomorstvo, promet in infrastrukturo Republike Hrvaške
Nesreča jadrnice na Pagu FOTO: Ministrstvo za pomorstvo, promet in infrastrukturo Republike Hrvaške
STA
27. 11. 2023 | 10:16
27. 11. 2023 | 11:42
2:18

Pri hrvaškem otoku Pag so v soboto rešili tri člane posadke jadrnice, ki je bila poškodovana v neurju v paškem arhipelagu, so v nedeljo sporočili s hrvaškega ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo. Na krovu so bili dva Hrvata in Slovenka. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Luška kapetanija v Zadru je klic tričlanske posadke na pomoč prejela v soboto ob 14.34, potem ko se je jadrnici med neurjem poškodoval motor in zlomil jambor.

Uslužbenci kapetanije so skupaj z reševalci tako začeli akcijo iskanja in reševanja posadke, s katero so po telefonu ves čas vzdrževali stik, da bi preprečili paniko in zagotovili pravilno ravnanje na poškodovani jadrnici, so še sporočili z ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo.

Jadrnico s posadko so našli ob 16.10 jugozahodno od Proboja na Pagu. Odvlekli so jo do obale in posadko ob 17.20 izkrcali v pristanišču v Povljani na Pagu.

Iz morja rešili dve osebi

S Policijske uprave (PU) Koper pa so sporočili, da je patrulja Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 v petek med rednim nadzorom prejela obvestilo, da se zunaj rta Piran potaplja plovilo. Pihal je močan veter, morje je bilo močno vzvalovano. Med plovbo so plovilo izsledili s pomočjo utripajočih luči na rešilnem jopiču osebe.

Policista sta opazila prevrnjeno jadrnico, v morju pa dve osebi, ki sta se držali plovila. Najprej sta rešila osebi iz morja, zatem pa s pomočjo plavajoče reševalne vrvi privezala prevrnjeno jadrnico in jo odvlekla do Pirana ter jo tam zvezala ob 23.50, so še dodali na PU Koper. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine