Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Vodenje Danfoss Trate aprila prevzema Saška Rihtaršič

Aleksander Zalaznik se po 30 letih umika z vrha Danfoss Trate.
Saška Rihtaršič bo v Danfoss Trati nasledila Janeza Zalaznika. FOTO: Blaž Samec/Delo
Saška Rihtaršič bo v Danfoss Trati nasledila Janeza Zalaznika. FOTO: Blaž Samec/Delo
20. 3. 2023 | 12:07
23. 3. 2023 | 09:31
2:31

Vodenje Danfoss Trate bo v začetku aprila prevzela Saška Rihtaršič, zdaj podpredsednica področja daljinska energetika v podjetju, in bo na tem položaju nasledila dolgoletnega prvega moža Aleksandra Zalaznika. Rihtaršičeva je pri tem dejala, da se obraz vodenja resda spreminja, a smernice in razvojno naravnana kultura Danfoss Trate ostajajo enake: »Tudi v prihodnje bo temeljila na inovativnosti, učinkovitosti in zavzetosti zaposlenih.«

image_alt
Znane nominiranke za Inženirko leta

Zalaznik je Danfoss Trato vodil 30 let, in kot so sporočili iz družbe, na način, ki je zagotavljal neprestano rast in razvoj ter vsako leto boljše poslovne rezultate, nadpovprečne tako v slovenskem kot v mednarodnem okolju. Število zaposlenih je z Danfossovo vizijo inženirjev prihodnosti v tem obdobju zraslo s 160 na 600, promet se je povečal kar 30-krat: s petih milijonov na skoraj 150 milijonov evrov v letu 2022; dodana vrednost na zaposlenega je presegla 100.000 evrov.

Saška Rihtaršič FOTO: Janez Marolt
Saška Rihtaršič FOTO: Janez Marolt

Tudi Saška Rihtaršič v Danfossu dela že 24 let. Inženirka strojništva se je podjetju pridružila leta 1999 kot koordinatorica oskrbovalne verige, na novo delovno mesto pa vstopa z mesta podpredsednice področja daljinska energetika. Skupaj z vodstveno ekipo se podpisuje pod razvojno strategijo in povečane investicije v razvoj digitalnih izdelkov z namenom pohitritve zamenjave generacij in izboljšave dobavljivosti.

»V časih, ko sta energetska učinkovitost in trajnostni pristop v ospredju kot še nikoli, si v Danfoss Trati želimo biti vodilni. Gradimo na konkurenčni strategiji, utemeljeni na digitalizaciji in sistemskih rešitvah za ogrevanje in hlajenje stavb z minimalnim ogljičnim odtisom. Danfoss Trata ostaja prepoznavna v globalni korporaciji kot kompetenčni center na področju razvoja novih izdelkov, digitalizacije proizvodnje in razvoja poslovnih modelov,« je dejala Rihtaršičeva.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine