Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Napoved recesije prihaja tudi iz ZDA

Več kazalnikov nakazuje, da se najdaljše obdobje ameriške gospodarske rasti končuje in da je pred vrati recesija.
Pribitki na dveletne obveznice so zrasli nad pribitki na desetletne obveznice, kar se je zgodilo prvič po letu 2007. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters
Pribitki na dveletne obveznice so zrasli nad pribitki na desetletne obveznice, kar se je zgodilo prvič po letu 2007. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters
14. 8. 2019 | 18:10
14. 8. 2019 | 18:17
1:32
Podatki o krčenju nemškega BDP in padcu rasti kitajski industrijske proizvodnje so v rdeče obarvali borzne indekse pomembnejših svetovnih borz. Podatki so namreč med vlagatelji še okrepili strah pred ohlajanjem svetovnega gospodarstva. Poleg tega je vlagatelje razočaral podatek, da je v sredo za kratek čas prišlo do obrata krivulje donosnosti ameriških državnih obveznic, kar velja za napoved recesije.

Pribitki na dveletne obveznice so zrasli nad pribitki na desetletne obveznice, kar se je zgodilo prvič po letu 2007. Obrat krivulje donosnosti ameriških obveznic je najbolj zanesljiv indikator prihajajoče recesije v ZDA; napovedal je vsako krčenje gospodarstva v zadnjih 60 letih, poroča New York Times.

Sicer pa več kazalnikov nakazuje, da se najdaljše obdobje ameriške gospodarske rasti končuje in da je pred vrati recesija. Tudi model newyorškega Feda, ki napoveduje verjetnost recesije v prihodnjih 12 mesecih. Model nakazuje na 31,5-odstotno verjetnost recesije julija 2020. Podobno verjetnost je Fedov model izkazoval leta 2007.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine