Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Intereuropa z dobrim začetkom leta

Logistični koncern nadaljuje rast prihodkov začeto v drugi polovici lanskega leta
Prihodki od prodaje Intereurope so se medletno povečali za skoraj desetino
Prihodki od prodaje Intereurope so se medletno povečali za skoraj desetino
17. 5. 2018 | 17:45
17. 5. 2018 | 18:06
1:40
Koprski logist Intereuropa je v prvih treh mesecih letos dosegel 1,23 milijona evrov čistega dobička, kar je 55 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Skupina, ki je lansko leto zaradi popravkov vrednost nepremičnin v odvisnih družbah zaključila s milijonom evrov izgube, je v prvih treh mesecih letos prihodke od prodaje povečala za skoraj desetino, tako da so dosegli 38,79 milijonov evrov. S tem logistični operater nadaljuje strmo rast prodaje, ki se je začela v drugem lanskem polletju. Prvo četrtletje je sicer za družbo sezonsko manj aktivni del leta.

Medletno so se najbolj, za več kot šestino povečali prihodki logističnih rešitev (storitev predstavlja predvsem skladiščenje), medtem ko so se prihodki dejavnosti kopenskega prometa povečali za 11 odstotkov. Med pomembnejšimi trgi, so za osem odstotkov upadle le storitve za stranke s sedežem v Avstriji. Prihodki slovenskih strank so se povečali za 12 odstotkov in v prvih treh mesecih letos znašali 16,3 milijona evrov.

Dobiček iz poslovanja se je povečal za petino in znašal 2,05 milijona evrov. Kot že omenjeno pa se je čisti dobiček povečal za 54 odstotkov na 1,23 milijona evrov.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine