Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zaradi slabega vremena odpovedali moški slalom na Japonskem

Na štartu preizkušnje sta bila tudi Slovenca Štefan Hadalin in Žan Kranjec.
Zaradi slabega vremena, dežja in vetra danes niso pripravili tekme. FOTO: AFP
Zaradi slabega vremena, dežja in vetra danes niso pripravili tekme. FOTO: AFP
STA
23. 2. 2020 | 07:25
23. 2. 2020 | 08:15
1:42
Japonski organizatorji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Naebi so bili prisiljeni odpovedati današnjo preizkušnjo zaradi slabega vremena, dežja in vetra. Na štartu preizkušnje sta bila tudi Slovenca Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Za zdaj še ni znano, ali bodo nadomestili odpadli slalom. Naslednji teden se bo svetovni pokal nadaljeval v Avstriji s trojnim tekmovalnim sporedom, alpsko kombinacijo s superveleslalomom in slalomom, specialnim superveleslalomom in specialnim veleslalomom.



Mednarodna smučarska zveza je na Daljnem vzhodu izpeljala le eno tekmo od načrtovanih dveh, sobotni veleslalom, na katerem je v zelo zahtevnih pogojih premierno zmago v svetovnem pokalu osvojil Hrvat Filip Zubčić, najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je z devetim mestom ubranil vodstvo v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

»Pogoji, kar se tiče kakovosti snega, so bili neprimerno boljši kot v soboto. Če so izpeljali sobotno tekmo, bi morali tudi nedeljsko. Sploh ni nujno, da bi bila tekma, vendarle gre za slalom, slaba. Tekmovali smo že v precej slabših razmerah in na manj kakovostnih podlagah,« z odpovedjo japonskega slaloma ni bil zadovoljen trener slovenske ekipe Klemen Bergant.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine