Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenci prejeli košarico, Madžari raje izbrali Čehe

Pred dvema letoma so pri Madžarski hokejski zvezi odstopili od skupne kandidature s HZS za prirejanje svetovnega prvenstva. Zdaj sklenili ustni dogovor s Čehi.
Letošnje SP na Češkem je napolnilo tribune in botrovalo evforiji ob domačem zmagoslavju. FOTO: Gabriel Kuchta/Reuters
Letošnje SP na Češkem je napolnilo tribune in botrovalo evforiji ob domačem zmagoslavju. FOTO: Gabriel Kuchta/Reuters
S. U.
11. 9. 2024 | 13:43
11. 9. 2024 | 16:23
1:42

Pri Hokejski zvezi Slovenije zlepa ne bodo pozabili želene kandidature za svetovno prvenstvo najvišjega razreda, ki so se jo pred dvema letoma lotili skupaj z madžarsko zvezo. A slednja se je navzlic dogovoru in že predstavitvi na novinarski konferenci v Ljubljani tik pred začetkom kongresa, na katerem so odločali o prirediteljih, umaknila in tako s skupno kandidaturo ni bilo nič.

Zdaj pa so se Madžari povezali s Čehi, s katerimi si želijo skupaj pripraviti SP v hokeju 2029. Tekmovanje bi izvedli v Budimpešti ter novi dvorani v Brnu. »Logistično ne bi bilo težav. V Brnu je letališče, tudi dunajsko je blizu, cesta med Brnom in Budimpešto pa v vožnji hitro mine,« je poudaril Alois Hadamczik, nekoč selektor češke reprezentance, zdaj predsednik nacionalne hokejske zveze.

Ob tej novici je precej razočaranja zaznati v hokejskih krogih na Slovaškem, saj naj bi se ob koncu letošnjega prvenstva v Pragi pogovarjali, da bi bilo omenjeno tekmovanje v Brnu in Bratislavi. Na prirejanje tega prvenstva pa merijo tudi pri Hokejski zvezi Velike Britanije. 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine