Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Slovenke boljše tudi od Hrvatic

Kaja Juvan je v predtekmovanju teniškega pokala Billie Jean King v Turčiji premagala Ano Konjuh, Tamara Zidanšek pa je bila boljša od Petre Martić.
Tamara Zidanšek je v dveh nizih ugnala Hrvatico Petro Martić. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Tamara Zidanšek je v dveh nizih ugnala Hrvatico Petro Martić. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
M. Š., STA
13. 4. 2022 | 13:14
13. 4. 2022 | 14:58
2:00

Slovenska ženska teniška reprezentanca je dosegla še tretjo zmago v predtekmovanju pokala Billie Jean King v Turčiji, potem ko je z 2:1 ugnala tudi Hrvaško. Tako je na dobri poti, da si v naslednjih dveh dneh zagotovi prvo mesto v skupini, ki prinaša neposredno uvrstitev v jesenske kvalifikacije svetovne skupine.

Naša izbrana vrsta je Hrvaško premagala že po dvobojih posameznic. Kaja Juvan (81. mesto na lestvici WTA) je v slabi uri in pol igre s 6:2 in 7:5 odpravila Ano Konjuh (63.), Tamara Zidanšek (27.) pa je bila  s 6:3 in 6:2 boljša od Petre Martić (60.).

»Malce sem utrujena, a predvsem zadovoljna, kako sem igrala. Ves čas sem se držala načrta, ki sva ga skovala s kapetanom Andrejem Kraševcem. Nisem popuščala, ves čas sem bila dovolj agresivna, tako da tekmica ni mogla razviti svoje igre,« je ključ do zmage opisala Juvanova. Zadovoljna s predstavo je bila tudi Zidanškova: »Preboj v svetovno skupino bi bila res velika stvar za slovenski ženski tenis. Jaz sem še premlada, da bi se spomnila, kako je bilo, ko sta v Portorožu gostovali reprezentanci ZDA in Rusije, a že zavedanje, da je prejšnji generaciji uspel ta podvig, ti daje samozavest in motivacijo, da je to mogoče.«

V dvoboju dvojic, ki ni bil več pomemben za končni razplet, sta za Slovenijo nastopili Pia Lovrič in Lara Smejkal, ki sta s 4:6 in 4:6 izgubili s hrvaško navezo Petra Martić-Donna Vekić.

Za ohranitev prvega mesta v skupini morajo naše igralke jutri premagati Bolgarke in v petek še Švedinje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine