Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Serena Williams v enem letu zaslužila 29,2 milijona dolarjev

Ameriška teniška zvezdnica, deseta igralka sveta, je še četrto leto zapored pristala na vrhu lestvice najbolje plačanih športnic.
Williamsova je 4,2 milijona dolarjev zaslužila s turnirskimi nagradami. FOTO: Don Emmert/AFP
Williamsova je 4,2 milijona dolarjev zaslužila s turnirskimi nagradami. FOTO: Don Emmert/AFP
STA
7. 8. 2019 | 08:31
7. 8. 2019 | 09:38
2:04
Serena Williams, deseta igralka sveta, je še četrto leto zapored pristala na vrhu lestvice najbolje plačanih športnic, piše finančni magazin Forbes. Ameriška revija je izračunala, da je zmagovalka 23 grand slamov v 12-mesečnem obdobju zaslužila 29,2 milijona dolarjev, od tega »le« 4,2 milijona s turnirskimi nagradami.

Japonka Naomi Osaka, ki je na veliko sceno stopila lansko leto, ko je v finalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku premagala prav Williamsovo, nato pa januarja osvojila še OP Avstralije, je postala šele četrta športnica po Williamsovi ter Rusinji Mariji Šarapovi in Kitajki Li Na, ki je na leto zaslužila vsaj 20 milijonov dolarjev.

Forbes je izračunal, da je Osaka s 24,3 milijona dolarjev na drugem mestu lestvice najbolje plačanih športnic, na kateri dominirajo teniške igralke. Tretja je nekdanja wimbledonska zmagovalka Nemka Angelique Kerber, ki je zaslužila 11,8 milijona, letošnja zmagovalka Wimbledona Romunka Simona Halep pa je četrta.



Najbolje plačana športnica na Forbesovi lestvici, ki se ne ukvarja s tenisom, je ameriška nogometašica Alex Morgan, ki je »šele« na dvanajstem mestu s 5,8 milijona dolarji zaslužka.

Poleg Morganove sta na lestvici med prvih 15 od netenisačic le še indijska igralka badmintona PV Sindhu in tajska golfistka Ariya Jutanugarn.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine