Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Za slovenske rokometaše konec v četrtfinalu

Slovenska rokometna reprezentanca do 21 let je na svetovnem prvenstvu v Vigu v četrtfinalu izgubila proti Portugalski s 25:26. 
Slovenski rokometaši so bili za gol prekratki za uvrstitev v polfinale SP. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Slovenski rokometaši so bili za gol prekratki za uvrstitev v polfinale SP. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
STA
25. 7. 2019 | 22:25
26. 7. 2019 | 08:10
1:37
Slovenska rokometna reprezentanca se ni prebila v polfinale moškega svetovnega prvenstva do 21 let v Španiji. Na današnji četrtfinalni tekmi je bila od nje v Vigu boljša Portugalska, ki je zmagala s 26:25 (13:14). Slovenijo v nadaljevanju SP čakata tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta, najprej se bo v petek pomerila s Tunizijo.

Slovenija je doživela prvi poraz na letošnjem mundialu v Španiji, potem ko je v skupinskem delu premagala Španijo, Tunizijo, Srbijo, Japonsko in ZDA, v osmini finala pa še Južno Korejo.

"Takšen poraz boli. Predvsem zato, ker smo bili tako blizu. Športna sreča je bila danes na strani tekmeca, mi pa smo zgrešili kakšen gol preveč. Ne glede na izid sem izjemno ponosen na fantje, na njihov pristop in igro skozi celoten turnir. Nimamo si kaj očitati. Sedaj nas čaka dan počitka, potem pa napademo 5. mesto,” je po tesnem porazu povedal slovenski selektor Saša Praprotnik. 

Polfinalna para sta Egipt - Francija in Portugalska - Hrvaška. Če bi Slovenci napredovali, bi jih čakal sosedski dvoboj s Hrvati. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine