Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenski rokometni upi šesti na SP v Španiji

Rod, ki je slavil na lanskem evropskem prvenstvu v Celju, je na letošnjem mundialu dosegel sedem zmag in doživel dva poraza.
Slovenski rokometni upi (U-21) so pristali na šestem mestu na svetu. FOTO: RZS
Slovenski rokometni upi (U-21) so pristali na šestem mestu na svetu. FOTO: RZS
STA
28. 7. 2019 | 12:01
10. 1. 2020 | 13:11
2:19
Slovenska moška rokometna reprezentanca do 21 let je svetovno prvenstvo v Španiji končala na šestem mestu. Na današnji tekmi za peto mesto je v Vigu izgubila proti Danski s 26:34 (14:21).

»Današnja tekma ni pravi pokazatelj Slovenije. Pestile so nas poškodbe, viroze in utrujenost. Enostavno nismo imeli več moči. Celoten turnir smo odigrali zelo dobro in dosegli sedem velikih zmag,« je po tekmi za peto mesto dejal slovenski selektor Saša Prapotnik. »Fantje v sebi nosijo članski potencial, kar je dobro tudi za prihodnost slovenskega rokometa. Prav tako je šesto mesto na svetu spoštovanja vreden rezultat. Škoda za en sam strel, ki nas je oddaljil od polfinala. Ne glede na to fantom nimamo česa zameriti. Ti dve leti, odkar smo delali skupaj, so se razvili v odlične rokometaše. Imajo celostni pristop, dobro energijo, znanje. Ponosen sem nanje,« je še dodal slovenski selektor.

Obetaven slovenski rokometni rod, ki je slavil na lanskem evropskem prvenstvu v Celju, je na letošnjem mundialu dosegel sedem zmag in doživel dva poraza. Slovenija je v skupinskem delu ukanila Španijo z 22:21, Tunizijo z 32:25, Srbijo s 30:28, Japonsko z 29:22 in ZDA s 43:16 ter osvojila prvo mesto v skupini A. V osmini finala je bila boljša od Južne Koreje z 32:28, v četrtfinalu pa je izgubila proti Portugalski s 25:26. Na tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta je najprej premagala Tunizijo z 31:27, v današnji tekmi za končno peto mesto pa je priznala premoč Danski. Finale med Francijo in Hrvaško bo ob 16.30.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine