Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani spet s težko skupino v ligi prvakov

Rokometaši Celja so dobili nasprotnike v LP, v Zlatorog prihajajo tudi rokometaši Pariza. 
Slovenski prvaki so spet dobili zelo atraktivno skupino, kjer bo pot do osmine finala trnova. Foto: Blaž Samec/Delo
Slovenski prvaki so spet dobili zelo atraktivno skupino, kjer bo pot do osmine finala trnova. Foto: Blaž Samec/Delo
N. Gr., STA
29. 6. 2018 | 15:48
29. 6. 2018 | 15:52
2:15
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v sezoni 2018/19 evropske lige prvakov igrali v skupini B, tekmeci slovenskih prvakov pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantes, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Skupino A sestavljajo Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov Brest, Veszprem, Montpellier, Kristianstad in Rhein-Neckar Löwen.
V skupini C so Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting, Bešiktaš, Čehovski medvedi, Tatran Prešov, v skupini D pa Wisla, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thün, Dinamo Bukarešta ter Cocks.
 

Krim z aktualnimi prvakinjami


Nasprotnice v elitnem tekmovanju so dobile tudi rokometašice Krima. V skupini C bodo skupaj z madžarskim Györom, nemškim Thüringerjem in kvalifikantom, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

V skupini A bodo Budućnost, Metz, Odense in Larvik, v skupini B Rostov, Koebenhavn, Savehof in Brest, v skupini D pa Bukarešta, Vipers, Rail-Cargo Hungaria in še drugi kvalifikant. Kvalifikacijski turnir bo med 7. in 9. septembrom.

»V ligi prvakinj nobena skupina ni lahka, saj so povsod vrhunske ekipe. O evropskih prvakinjah z Madžarske ni potrebno izgubljati besed, Thüringer je v Evropi stalnica, vsako sezono potrjujejo, da so dobro organizirani in lahko kotirajo visoko. V kvalifikacijah največ pozornosti namenjam romunski Craiovi, za katero je vrhunska sezona in zmaga v pokalu EHF. Z okrepitvami je postala zelo nevarna ekipa, proti kateri nam ne bo lahko. Prvi cilj je uvrstitev v nadaljevanje, imamo osveženo ekipo, ki bo morala biti že na uvodu sezone pripravljena za največje izzive,« je po žrebu dejal trener krimovk Uroš Bregar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine