Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Visoka zmaga Olimpije, remi Maribora in Domžal

Četrtek v kvalifikacijah za evropsko ligo je bil neuspešen le za nogometaše Rudarja, Olimpija prvič letos navdušila.
Kingsley Boateng je bil eden od junakov zmage Olimpije z dvema zadetkoma. FOTO: Jure Eržen
Kingsley Boateng je bil eden od junakov zmage Olimpije z dvema zadetkoma. FOTO: Jure Eržen
N. Gr.
26. 7. 2018 | 16:00
26. 7. 2018 | 22:39
6:38
Štiri slovenska moštva so se danes pomerila v kvalifikacijah za evropsko ligo, trije so lahko z rezultatom zadovoljni, izgubil je le velenjski Rudar proti Steaui iz Bukarešte z 0:2. Domžalčani in Mariborčani so remizirali brez zadetkov v gosteh, Olimpija pa je s kar 5:1 odpravila severnoirski Crusaders v Stožicah. 

Domžalčani lahko obžalujejo zapravljene priložnosti na gostovanju v Rusiji pri Ufi, kjer igra tudi Bojan Jokić. Domžale so bile bolj nevarne in bi si zaslužile vsaj zadetek, tako pa se bo dvoboj na povratni tekmi ob Kamniški Bistrici začel znova. Maribor je prav tako remiziral brez zadetkov, gostovali so pri gruzijski Čihuri, Rudar pa je doma izgubil z 2:0 proti romunskemu velikanu Steaui. 

Najbolj zadovoljni so lahko v Ljubljani, Olimpija do sedaj v tej sezoni milo rečeno ni blestela, tokrat pa so napadalci vendarle naravnali merilne naprave in dosegli kar pet zadetkov za prepričljivo zmago, ki jih praktično že vodi v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo. Izkazala sta se Matic Črnic in Kingsley Boateng s po dvema zadetkoma, piko na i je pristavil mladi Haris Kadrić.
 

Boateng popeljal Olimpijo v vodstvo


Nogometaši Olimpije so sezono začeli zelo slabo, a so proti Crusaders vseeno v vlogi rahlih favoritov. Prvo tekmo igrajo v Stožicah, gledalci pa so končno dočakali tudi prvi gol v novi sezoni, dosegel ga je Kingsley Boateng, ki danes igra na položaju osrednjega napadalca. Boateng je zadel v 30. minuti in Olimpiji priboril ugoden izid še pred koncem prvega polčasa. 

V drugem polčasu je za povišanje vodstva poskrbel Matic Črnic, ki je s svojim prihodom v Ljubljano še najbolj navdušil precej nejevoljne ljubljanske navijače. Črnic je zadel z lepim strelom z roba kazenskega prostora, zavita žoga pa je končala tik pod prečko in Olimpija je povedla z 2:0. 

Povišanje vodstva je dalo zmajem krila in severne Irce so še bolj stisnili pred njihova vrata. Premoč je v 68. minuti kronal Kingsley Boateng s še drugim zadetkom in povedel Olimpijo v vodstvo s 3:0. Kmalu zatem so gostje znižali na 3:1, po strelu Forsytha se je žoga odbila in prevarala Aljaža Ivačića. Golijada v Stožicah se nadaljuje, po uigrani akciji iz prekinitve je Črnic prišel do strela na robu kazenskega prostora in še enkrat lepo zadel za vnovično vodstvo Olimpije s tremi zadetki prednosti. 

V zaključku je zadel še šele 18-letni napadalec Haris Kadrić, ki je v igro vstopil s klopi. Z desne strani je dobro streljal še en rezervist Stefan Savić, po odbitku pa je Kadrić pospravil žogo v mrežo za svoj prvi zadetek v dresu Olimpije. 
 

Domžalčani domov odhajajo z neodločenim rezultatom


Prvi strel na tekmi so Domžalčani sprožili že v 2. minuti tekme, vendar je Bezjak meril čez gol.

V prvem polčasu sicer zadetkov ni bilo, so bili pa predvsem v zadnjih minutah nevarnejši igralci Ufe, ki so domžalskemu vratarju Miliću povzročali kar nekaj težav. Slovenski vratar je uspel ohraniti mrežo Domžal nedotaknjeno. 

Domžalčani so v 2. polčas vstopili brez menjav, medtem ko je pri Ufi, namesto Krotova, v igro vstopil Fatai.
V 49. minuti je, zaradi prekrška nad Igbounom, rumeni karton prejel Adam Gnezda Čerin. 

V drugem polčasu je pet igralcev prejelo rumeni karton. Nevarnejši so bili igralci Domžal, ki pa niso uspeli zadeti. Zelo nevarno je bilo v 72. minuti, ko je z glavo streljal Kirm, pred vrati je bil Bizjak, žoga pa je za las zletela mimo leve vratnice. V 76. minuti je Ufa opravila drugo menjavo - dvoboj je zaključil Obljakov, namesto njega je vstopil  Carp.

Tudi Domžale so v 83. opravile prvo menjavo, Ibraimija je zamenjal  Nicholson.  V prvi minuti podaljška pa je pri Domžalih z zelenice odšel Bizjak, zamenjal ga je Žužek.

Pred vrati Domžal je bilo najbolj nevarno v 80. minuti, ko so domači iz protinapada prišli do strela, a se je izkazal vratar Milić, ki je strel ubranil.
 

Rudar od 4. minute naprej  v zaostanku 


Velenjski Rudar je na zelenico stopil kot drugi predstavnik slovenskih klubov. 
Tekma se je začela zelo živahno in že v 4. minuti tekme je Man, po podaji Brazilca Maranhaa, dosegel zadetek  za vodstvo Steaue z 1:0.

Prvo menjavo na tekmi je opravila Steaua. Na začetku drugega polčasa je namreč v igro vstopil Tanase, ki je zamenjal Gnohereta. 

Tekma med velenjskim Rudarjem in Steauo se je končala z izidom 0:2. Vodstvo Madžarov je v 74. minuti povišal Teixeira. Portugalski napadalec je dosegel zadetek po podaji Luciana Filipa.
 

Mariborčani zaključili tekmo z rezultatom 0:0


Tekmo so bolj napadalno začeli Mariborčani, šele v 13. minuti so namreč do zaključnega strela prišli domačini, ki pa so bili pri tem neuspešni. Čez dve minuti je imel Maribor priložnost, saj so imeli iz 25 metrov prosti strel, a so uspeli iz akcije izvleči le kot. Zaradi izjemne vročine je bila tekma v 25. minuti prekinjena, prekinitev pa bila namenjena osvežitvi igralcev.

V 44. minutah tekme so mariborski nogometaši prejeli tri rumene kartone, na drugi strani igralci Čihure nobenega. 
Zaradi poškodbe je v 50. minuti igro zaključil Levkvadze, zamenjal ga je Kakhabrishvili.

V nadaljevanju polčasa sta tudi dva domača nogometaša prejela rumena kartona. Najprej ga je v 59. minuti prejel Sardalishvili, nato še Maisashvili. 

Blizu zadetka so bili Mariborčani v 79. minuti, ko je poskušal do zadetka priti Tavares, vendar je z neverjetno reakcijo vratar Čihure, Dino Hamzić, žogo odbil v vratnico ter s tem preprečil zadetek. 

Ufa : Domžale 0:0 (0:0)

Rudar Velenje : Steaua (0:2) (0:1)

Čihura : Maribor 0:0 (0:0)

Olimpija : Crusaders 5:1 (1:0)

Boateng 30, 68, Črnic 56, 75, Kadrić 92; Forsythe 73.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine