Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Svetovni prvak ima vsega dovolj, zdravje je pomembnejše

Raphaël Varane, nekdanji francoski nogometni reprezentant, svetovni prvak iz leta 2018 in štirikratni zmagovalec lige prvakov z Realom Madridom ne bo več igral.
Raphaël Varane je reprezentančni vrhunec doživel na svetovnem prventvu v Rusiji leta 2018. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Raphaël Varane je reprezentančni vrhunec doživel na svetovnem prventvu v Rusiji leta 2018. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
G. N.
25. 9. 2024 | 11:14
25. 9. 2024 | 11:20
1:48

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Raphaël Varane ima vsega dovolj. Svetovni prvak leta 2018 in štirikratni zmagovalec lige prvakov z Realom Madridom je končal kariero star vsega 31 let.

»Pravijo, da je vsega dobrega enkrat konec,« je branilec začel svojo sporočilo na Instagramu, v katerem je naznanil svojo športno upokojitev.

Odločitev ni bila presenetljiva, pariški dnevnik Le Parisien je o njej namigoval takoj po poškodbi, ki jo je staknil v svoji prvi tekmi za nov klub. Za italijanski Como je avgusta v pokalnem dvoboju proti Sampdorii igral vsega 23 minut in si poškodoval koleno. Prav zaradi številnih zdravstvenih težav se je odločil o koncu kariere.  

»Ni mi žal, ničesar ne bi spremenil. Zmagoval sem več, kot sem lahko sanjal. Hvala, nogomet. Z ljubeznijo, Rapha,« je končal zapis nogometaš, ki je kariero začel pri Lensu, pred selitvijo v Italijo pa je bil tudi tri sezone član Manchester Uniteda. Angleški velikan je zanj plačal 80 milijonov evrov.

Igral ne bo več, toda pri Comu ostal bo v nogometu v drugačni vlogi, je še razkril.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine