Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Brazilci v izločilne boje brez Gabriela Jesusa in Alexa Tellesa

Oba sta si poškodovala koleno na petkovi tekmi zadnjega kola skupinskega dela nogometnega mundiala.
Gabriela Jesusa (levo) je po poškodbi tolažil tudi Neymar. FOTO: Paul Childs/Reuters
Gabriela Jesusa (levo) je po poškodbi tolažil tudi Neymar. FOTO: Paul Childs/Reuters
Š. R., STA
3. 12. 2022 | 17:06
3. 12. 2022 | 17:17
1:42

Brazilska nogometna reprezentanca v izločilnih tekmah letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju ne bo mogla računati na napadalca Gabriela Jesusa in bočnega branilca Alexa Tellesa, so danes sporočili iz tabora petkratnih svetovnih prvakov.

Oba sta si na petkovi tekmi zadnjega kola skupinskega dela proti Kamerunu poškodovala koleno v drugem polčasu in predčasno zapustila igrišče. Brazilski reprezentančni zdravnik Rodrigo Lasmar je po današnjih podrobnih zdravniških pregledih dejal, da Jesusa čaka vsaj enomesečno okrevanje, medtem ko bo Telles bržkone moral na operativni poseg.

Brazilska izbrana vrsta je kljub petkovemu porazu proti Kamerunu z 0:1 osvojila prvo mesto v skupini G, potem ko je premagala Srbijo z 2:0 in Švico z 1:0.

Na zadnjih dveh tekmah proti Švici in Kamerunu je zaradi zdravstvenih težav manjkal tudi prvi zvezdnik Neymar, ki pa bo bržkone nared za ponedeljkovo tekmo osmine finala proti Južni Koreji. Pod velikim vprašajem je nastop bočnega branilca Alexa Sandra, medtem ko bo Danilo, ki so ga prav tako pestile zdravstvene težave, bržkone nared za bližnji dvoboj z azijsko izbrano vrsto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine