Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Romun ujezil tudi Borussio Dortmund

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola hvalil kolega Edina Terzića in po tesni zmagi v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov napovedal zmago tudi v Nemčiji.
Romunski sodnik Ovidiu Hategan je imel veliko dela v Manchestru, a bolj nezadovoljni so bili v taboru Borussie Diortmund. FOTO: Paul Ellis/AFP
Romunski sodnik Ovidiu Hategan je imel veliko dela v Manchestru, a bolj nezadovoljni so bili v taboru Borussie Diortmund. FOTO: Paul Ellis/AFP
G. N.
7. 4. 2021 | 09:07
7. 4. 2021 | 09:09
3:41
Kar je bil Felix Brych za Liverpool, je bil Romun Ovidiu Hategan za Borussio Dortmund – sodnik, ki je vplival na razplet zmagovalca prve četrtfinalne tekme lige prvakov med Manchester Cityjem in Borussio Dortmund (2:1).

Hategan je imel zanimiv večer na štadionu Etihad. V prvem polčasu je razveljavil izenačujoči gol Borussie, potem ko je pri posredovanju domačega vratarja Edersona zunaj kazenskega prostora mladi angleški napadalec pri nemškem klubu Jude Bellingham previsoko dvignil podplat, pred tem pa je po ogledu VAR pravilno spremenil svojo odločitev o enajstmetrovki za City.

»Ni bilo prekrška,« je zatrdil 17-letni Bellingham. Mož odločitve je bil njegov rojak in eden od najvznemirljivejših angleških nogometašev mlajšega rodu Phil Foden.

Gol 20-letnega napadalca v 90. minuti je vsaj malo odrešil mu Pepa Guardiole, ki na Cityjevi klopi bije težke ure v ligi prvakov. Nikakor mu ne uspeva biti tako prepričljiv, kot je v angleškem prvenstvu in v izločilnih tekmah potrjevati vlogo velikega favorita.

Prvi polčas dvoboja trenerjeva Pepa Guardiole in Edina Terzića jee pripadel Kataloncu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Prvi polčas dvoboja trenerjeva Pepa Guardiole in Edina Terzića jee pripadel Kataloncu. FOTO: Phil Noble/Reuters


V Dortmundu bo še napeto


Povratna tekam v Dortmundu bo še bolj razburljiva, je že napovedal tudi izzivalec Edin Terzić.

»Pep je imel ob polčasu nekaj lepih besed zame, ampak ni še konec. Vidimo se v Dortmundu, za nami je le polčas. Vse je še odprto,« je dejal mladi, a zelo cenjeni nemški strokovnjak bošnjaškega rodu, ki bo po koncu sezone predal posle Marcu Reusu, trenerju Borussie iz Mönchengladbacha.

Dortmundski Marco Reus, strelec izenačujočega gola, pa ni skrival razočaranja nad razpletom.

»Za nekaj sekund smo se izklopili in že so pokazali svojo kakovost. V celoti pa smo igrali odlično,« je povedal kapetan rumenih.

Guardiola je kljub vsemu samozavestno napovedal zmago v Dortmundu. »Gremo po zmago. V prvem polčasu nismo bili dovolj bistri z žogo v nogah. V drugem smo bili veliko boljši, si priigrali dve, tri priložnosti za povišanje vodstva. Prišli smo do položaja, ki smo si ga želeli,« je bil jasen Katalonec.

Domači junak Pfil Foden (desno) je morda nagovoril vrstnika Erlinga Hålanda, da naj se mu pridruži v Manchestru. FOTO: Paul Ellis/AFP
Domači junak Pfil Foden (desno) je morda nagovoril vrstnika Erlinga Hålanda, da naj se mu pridruži v Manchestru. FOTO: Paul Ellis/AFP


Håland podal in prepričal Angleže


Pred in po dvoboju se je veliko vrtelo okoli norveškega čudežnega dečka Erlinga Hålanda. Čeprav 20-letni napadalec ni zabil gola, a je podal za izenačenje, je prepričal Angleže, ki upajo, da bo eden od angleških velikanov ujel postavnega strelca. Predvsem City, ki ima v Erlingovem očetu Alfu-Ingeju najtrdnejšo vez, saj je bil nekoč njegov igralec.

»S svojo podobo je močno opazen. Pokazal je moč buldožerja, sposobnost ritma in inteligenco,« so opisali predstavo 180 milijonov evrov vrednega napadalca, za katerim se dviguje prah v neugodnem trenutku, kot menijo sledilci njegovega zastopnika Mina Raiole in očeta Alfa-Ingeja. Dvojec je bil v minulih dnevih na evropski turneji in se srečal z domala vsemi najbogatejšimi klubi.

O tem, ali ni to početje ob nepravem trenutku, se trener Terzić ni prav nič zdrznil.

»Ne vpliva na mene, ker ne morem ustaviti njunega potovanja. Vse je odvisno od njiju, sta odrasla moža in lahko počneta, karkoli želita. Jaz lahko vplivam le na Erlinga in srečni smo, ker se je vrnil v naše moštvo po reprezentančnih tekmah,« je bil jasen Terzić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine