Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prvi spektakel lige prvakov v Madridu, drugi v Münchnu

Vse štiri prve tekme četrtfinala lige prvakov bodo ob 21. uri, po dve v torek in sredo.
Madrid bo prizorišče spopada klasičnih velikanov lige prvakov Reala in Liverpoola. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Madrid bo prizorišče spopada klasičnih velikanov lige prvakov Reala in Liverpoola. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
F. T., STA
5. 4. 2021 | 12:00
5. 4. 2021 | 12:13
4:39
Po reprezentančnem premoru se v torek in sredo vrača nogometna liga prvakov. Na sporedu bodo prve četrtfinalne tekme. V torek bo Manchester City gostil Borussio Dortmund, Real Madrid pa Liverpool. V sredo pa bo še ponovitev lanskega finala med Bayernom in PSG ter obračun Porta in Chelseaja. Vse tekme bodo ob 21. uri.

V osmini finala je Chelsea izločil madridski Atletico z Janom Oblakom, branilec naslova Bayern je prepričljivo dobil dvoboj z Laziem, Real Madrid z Atalanto Josipa Iličića, Manchester City je odpravil Borussio Mönchengladbach, Porto je izločil Juventus, Borussia Dortmund Sevillo, Paris St. Germain Barcelono in Liverpool Leipzig Kevina Kampla.


V boj za en polfinale lanska finalista Bayern in PSG


Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila finalista lanske različice tega tekmovanja Bayern in PSG. Lani je na Portugalskem slavil Bayern z golom Kingsleyja Comana in Parižane obsodil še na eno leto čakanja na prvo lovoriko med evropsko klubsko elito.

image_alt
Porto in Chelsea najprej v slovenskih rokah


Bavarci imajo pred tokratnim obračunom resno težavo, saj bo obe tekmi moral izpustiti poškodovani poljski ostrostrelec Robert Lewandowski. Na drugi strani bo Mauricio Pochettino lahko imel na voljo brazilskega velemojstra Neymarja, ob nekaj poškodbah pa bo manjkal še kaznovani Leandro Paredes. »Veselim se tekme in ponovnega srečanja. To je izjemna zgodba,« se snidenja s Parižani veseli Bayernov Eric Maxim Choupo-Moting, ki je v finalu lige prvakov 2020 igral za francosko stran.

Kylian Mbappe bo glavni adut PSG. FOTO: Franck Fife/AFP
Kylian Mbappe bo glavni adut PSG. FOTO: Franck Fife/AFP


Trenutno najboljše moštvo angleške lige bo izzvala Borussia iz Dortmunda z najboljšim strelcem tekmovanja, Norvežanom Erlingom Brautom Haalandom (10 golov), sicer sinom nekdanjega igralca Cityja Alf-Ingeja Haalanda. Zmagovalka lige prvakov v sezoni 1996/97 pa gre v boj z zanesljivo vodilno ekipo angleškega prvenstva s slabo popotnico - prvenstvenim porazom proti Eintrachtu in dejstvom, da na petem mestu za omenjenim tekmecem in mesti za ligo prvakov zaostaja že za sedem točk.

Real Madrid in Liverpool zaenkrat bolje igrata v evropskem tekmovanju, na domačih tleh pa nekoliko zaostajata za pričakovanji. Skupaj sta osvojila kar 19 naslovov evropskega prvaka, 13 jih imajo Španci. »To bosta dve izjemni tekmi. Real Madrid - Liverpool je vedno velik obračun, oba veljata za eni največjih imen v svetovnem nogometu,« je madridskega napadalca Rodryga navedla spletna stran Evropske nogometne zveze.

image_alt
Katar dosegljiv, toda danes ne bi stavili na naše niti v tekmi z Malto


Tekmeca sta se merila leta 2018 v finalu tega tekmovanja, uspešnejši je bil španski klub s 3:1. V primerjavi s takratnim obračunoma bosta trenerja ista, prav tako kar nekaj zvezdnikov, kot so Luka Modrić, Karim Benzema, Mohamed Salah in Sadio Mane, bo pa pri Realu med drugimi manjkal poškodovani Sergio Ramos, tako kot pri Liverpoolu že dolgo odsotni Virgil van Dijk pa tudi Jordan Henderson in Joe Gomez.
 

»Nikoli nismo nehali verjeti. To je pravi DNK Porta.«


Zadnji par je Porto vs. Chelsea. Porto je doslej dvakrat osvojil ligo prvakov (1986/87, 2003/04), Chelsea pa pred devetimi leti. Krovna evropska nogometna zveza Uefa je sporočila, da bosta londonski Chelsea in Porto obe tekmi četrtfinala lige prvakov igrala v španski Sevilli. Razlog za takšno odločitev so omejitve potovanj zaradi koronskih ukrepov na Portugalskem.

Nogometaši Porta so že izločili favorizirani Juventusa, njihov naslednji izziv je Chelsea. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Nogometaši Porta so že izločili favorizirani Juventusa, njihov naslednji izziv je Chelsea. FOTO: Marco Bertorello/AFP


»Nikoli nismo nehali verjeti. To je pravi DNK Porta,« je po senzacionalnemu uspehu proti Juventusu povedal trener Porta Sergio Conceicao. Tokrat bodo njegovi varovanci morali še bolj verjeti, saj sta kaznovana Mehdi Taremi in Sergio Oliveira.

V polfinalu se bosta križala para Bayern München vs. PSG in Manchester City vs. Borussia Dortmund ter Real Madrid vs. Liverpool in Porto vs. Chelsea. Povratne tekme bodo 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Četrtfinale lige prvakov, torek:
Real Madrid – Liverpool (sodnik Felix Brych, Nem)
Manchester City – Borussia D. (sodnik Ovidiu Haţegan, Rom)
sreda:
Porto – Chelsea (sodnik Slavko Vinčić, Slo)
Bayern – PSG (sodnik Antonio Mateu Lahoz, Špa)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine